Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
 
  • 3062653   cànem de Guinea  <Alimentació > Verdures. Llegums> cànem de Guinea
     
       
    • cànem de Guinea, n m
    • hibisc, n m
    • es aleluya
    • es flor de Jamaica
    • es rosa de Jamaica
    • fr oseille de Guinée
    • fr oseille rouge
    • en roselle
    • en sorrel
    • nc Hibiscus sabdariffa

    <Alimentació > Verdures. Llegums>

    Planta de la família de les malvàcies, de fulles i flors comestibles.

       
  • 2751231   çemen  <Gastronomia > Salses> çemen
     
       
    • çemen, n m
    • es çemen
    • fr çemen
    • en çemen

    <Gastronomia > Salses>

    Salsa elaborada amb espècies i carn de vedella, normalment de l'espatlla, assecada i tallada, típica de Turquia.

    Nota: El çemen s'utilitza en la preparació de la pastirma.

       
  • 3565752   choy sum  <Alimentació > Verdures. Llegums> choy sum
     
       
    • choy sum, n m
    • es choi sum, n m
    • es choy sum, n m
    • fr choy sum, n m
    • en Chinese flowering cabbage, n
    • en choi sum, n
    • en choy sum, n
    • zh cài xīn, n
    • nc Brassica rapa var. parachinensis

    <Alimentació > Verdures. Llegums>

    Verdura de fulla verda de la família de la bleda xinesa i la col xinesa.

    Nota: 1. La denominació choy sum, comuna a moltes llengües, és una transliteració de la pronúncia en xinès cantonès.

    Nota: 2. El choy sum és un ingredient del plat xiitake amb choy sum (vegeu-ne la fitxa).

       
  • 2751205   cogombre tropical  <Alimentació > Verdures. Llegums> cogombre tropical
     
       
    • cogombre tropical, n m
    • es balsamina
    • es bálsamo
    • es calaica
    • es cundeamor
    • es karela
    • es melón amargo
    • es sorosí
    • fr concombre africain
    • fr concombre amer
    • fr courge amère
    • fr margose
    • fr melon amer
    • fr momordique balsamine
    • fr paroka
    • fr poire de merveille
    • pt melao de San Caetano
    • en African cucumber
    • en balsam pear
    • en bitter cucumber
    • en bitter gourd
    • en bitter melon
    • en la-kwa

    <Alimentació > Verdures. Llegums>

    Fruit del cogombre tropical, allargat i verrucós, verd i amb llavors blanques quan és immadur i groc o ataronjat i amb llavors vermelles quan és madur, de gust amarg, que s'utilitza en cuina i amb finalitats terapèutiques.

       
  • 2751210   col xinesa  <Alimentació > Verdures. Llegums> col xinesa
     
       
    • col xinesa, n f
    • es col china
    • es pe-tsai
    • fr chou chinois
    • fr chou de Shanton
    • fr pé-tsaï
    • it cavolo cinese
    • pt couve chinesa
    • en celery cabbage
    • en Chinese cabbage
    • en napa
    • en pe-tsai
    • nc Brassica campestris var. pekinensis
    • nc Brassica rapa var. pekinensis

    <Alimentació > Verdures. Llegums>

    Hortalissa de la família de les crucíferes, originària de l'Àsia, de fulles allargades, dentades i lleugerament arrugades, de color verd clar, disposades en forma de cabdell oblong, amb el limbe que es prolonga fins a la base del pecíol, alat, blanc i molt desenvolupat, la qual és especialment utilitzada en la cuina xinesa.

       
  • 2751220   corviche [es]  <Gastronomia > Entrants. Aperitius> corviche [es]
     
       
    • corviche [es], n m
    • es corviche

    <Gastronomia > Entrants. Aperitius>

    Croqueta feta d'una pasta a base de plàtan verd, farcida d'una barreja de ceba, pebrot, all, cacauet molt i peix, i fregida.

    Nota: Els corviches són típics de l'Equador.

       
  • 2953187   crestes japoneses  <Gastronomia > Entrants. Aperitius> crestes japoneses
     
       
    • crestes japoneses, n f pl
    • es empanadillas japonesas
    • es gyoza
    • en gyoza

    <Gastronomia > Entrants. Aperitius>

    Crestes farcides de carn o de marisc, col, cibulet, gingebre i all, entre altres ingredients, típiques de la cuina japonesa.