Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

       
  • 3429444   pa indi de festa  <Gastronomia > Entrants. Aperitius> , <Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria> pa indi de festa
     
       
    • pa indi de festa, n m
    • pa indi fregit, n m
    • poori, n m sin. compl.
    • puri, n m sin. compl.
    • es pan frito hindú, n m
    • es poori, n m
    • es puri, n m
    • fr boori, n m
    • fr pain frit indien, n m
    • fr pain frit soufflé, n m
    • fr pain soufflé indien, n m
    • fr poori, n m
    • fr puri, n m
    • en deep-fried Indian bread, n
    • en poori, n
    • en puri, n

    <Gastronomia > Entrants. Aperitius> , <Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria>

    Pa sense llevat, de forma circular plana, de la mida d'una mà, ben fregit en oli vegetal, que es menja calent acompanyat d'alguna salsa, com a aperitiu o àpat lleuger, en dies de festa o en celebracions especials.

       
  • 3429444   pa indi fregit  <Gastronomia > Entrants. Aperitius> , <Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria> pa indi fregit
     
       
    • pa indi de festa, n m
    • pa indi fregit, n m
    • poori, n m sin. compl.
    • puri, n m sin. compl.
    • es pan frito hindú, n m
    • es poori, n m
    • es puri, n m
    • fr boori, n m
    • fr pain frit indien, n m
    • fr pain frit soufflé, n m
    • fr pain soufflé indien, n m
    • fr poori, n m
    • fr puri, n m
    • en deep-fried Indian bread, n
    • en poori, n
    • en puri, n

    <Gastronomia > Entrants. Aperitius> , <Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria>

    Pa sense llevat, de forma circular plana, de la mida d'una mà, ben fregit en oli vegetal, que es menja calent acompanyat d'alguna salsa, com a aperitiu o àpat lleuger, en dies de festa o en celebracions especials.

       
  • 3429445   pa paratha farcit de llegums  <Gastronomia > Entrants. Aperitius> pa paratha farcit de llegums
     
       
    • pa paratha farcit de llegums, n m
    • dal paratha, n m sin. compl.
    • fr dal paratha, n m
    • en dal paratha, n

    <Gastronomia > Entrants. Aperitius>

    Elaboració típica del nord-oest i de l'oest de l'Índia que consisteix en pa paratha farcit d'algun llegum, habitualment llenties, bullit, especiat i triturat.

       
  • 2751227   panela  <Alimentació > Ultramarins> panela
     
       
    • panela, n f
    • es azúcar panela
    • es panela
    • es papelón
    • es rapadura

    <Alimentació > Ultramarins>

    Tros de sucre de canya sense refinar que s'obté per evaporació dels sucs de la canya i la cristal·lització de la sacarosa, típic de l'Amèrica del Sud.

    Nota: La panela es comercialitza líquida, granulada o en blocs en forma de prisma o de con truncat.

       
  • 2751228   pastirma  <Alimentació > Carn i derivats> pastirma
     
       
    • pastirma, n f
    • es pastirma
    • fr pastirma
    • en pastirma

    <Alimentació > Carn i derivats>

    Carn de vedella curada amb all, sal i pebre.

    Nota: La pastirma és típica de la cuina de molts països de l'Orient Mitjà.

       
  • 2751229   patacón  <Gastronomia > Entrants. Aperitius> patacón
     
       
    • patacón, n m
    • tostón, n m
    • es patacón
    • es tostón

    <Gastronomia > Entrants. Aperitius>

    Menja elaborada a base de trossos de plàtan mascle fregit, típic d'alguns països de l'Amèrica central.

    Nota: La denominació patacón és pròpia de Colòmbia, Panamà, Perú o l'Equador, i la denominació tostón és pròpia de Nicaragua, Honduras, Guatemala, Puerto Rico o Veneçuela. Aquesta menja rep altres denominacions en altres zones, per exemple, a Haití s'anomena banan peze.

       
  • 2953462   pedrers amb pebrot  <Gastronomia > Carn> pedrers amb pebrot
     
       
    • pedrers amb pebrot, n m pl
    • en gizzard skewers
    • en Nigerian peppered gizzards
    • en nze-nze

    <Gastronomia > Carn>

    Plat elaborat amb pedrers, sal, pebrot verd, pebrot vermell, ceba, curri, farigola, oli i pastilla de brou, típic de la cuina nigeriana.

       
  • 3565759   pell de tofu  <Alimentació > Verdures. Llegums> pell de tofu
     
       
    • pell de tofu, n f
    • es nata de soja, n f
    • es piel de soja, n f
    • es piel de tofu, n f
    • es yuba, n f
    • fr feuille de tofu, n f
    • fr peau de tofu, n f
    • it pelle di tofu, n f
    • it yuba, n m
    • pt casca de tofu, n f
    • pt yuba, n f
    • en bean curd sheet, n
    • en bean curd skin, n
    • en tofu skin, n
    • en yuba, n
    • zh fǔzhú, n

    <Alimentació > Verdures. Llegums>

    Producte derivat de la soia, elaborat a partir de la cocció de la llet de soia, que se sol vendre deshidratat.

    Nota: La pell de tofu és un ingredient del plat pell de tofu amb cacauets pelats (vegeu-ne la fitxa).

       
  • 3565760   pell de tofu amb cacauets pelats  <Gastronomia > Entrants. Aperitius> pell de tofu amb cacauets pelats
     
       
    • pell de tofu amb cacauets pelats
    • zh fǔzhú huāshēng mǐ

    <Gastronomia > Entrants. Aperitius>

    Nota: Vegeu el terme pell de tofu.

       
  • 2751236   plàtan mascle  <Alimentació > Fruita> plàtan mascle
     
       
    • banana mascle, n f
    • plàtan mascle, n m
    • es plátano grande
    • es plátano macho
    • fr banane à cuire
    • fr banane plantain
    • fr plantain
    • pt banana-da-terra
    • en common plantain
    • en cooking banana
    • en plantain

    <Alimentació > Fruita>

    Banana del bananer gros (Musa x paradisiaca), de color verdós i especialment rica en midó, que es menja cuita.