Com funciona la cerca?
Cerca avançada
* Els camps marcats amb un asterisc són obligatoris Has d'omplir, com a mínim, el camp Text de la consulta
Mostrar la cerca bàsica
   
   

triatló

  • triatló, n m
  • es triatlón
  • fr triathlon
  • en triathlon

<Triatló>

Esport combinat i de resistència consistent en la realització consecutivament d'una prova de natació, una prova de ciclisme i una cursa a peu, en què la classificació s'estableix a partir del temps obtingut en el conjunt de les proves incloent-hi el pas d'una prova a una altra, ja que el cronòmetre no es para fins al final de la darrera prova.

Nota: 1. Cadascuna de les proves que constitueixen un triatló s'anomena segment, i el pas d'un segment a un altre, transició.

Nota: 2. Segons la modalitat de competició, es distingeix entre triatló individual, triatló de relleus, triatló per equips i triatló per parelles.

Nota: 3. Segons l'extensió de cada triatló, es parla de distància superesprint (o triatló superesprint),distància esprint (o triatló esprint), distància estàndard (o triatló estàndard), mitjana distància (o triatló de mitjana distància) i llarga distància (o triatló de llarga distància). Per al detall de les distàncies convé consultar els reglaments de les federacions nacionals corresponents.