Context bibliogràfic del terme activitat creativa

   

1

 • ca

  La perfecció visible: matemàtica i art -En aquest article Michele Emmer reflexiona sobre les relacions entre els matemàtics i l'art, entre la matemàtica i l'art, tenint en compte, a més, l'ús de les tecnologies informàtiques tant en l'art com en la ciència. Al llarg del text dibuixa el punt de vista dels matemàtics sobre la creativitat, sobre la matemàtica com a activitat creativa i la seva relació amb l'art.

  ca

  Aquest article tracta de les relacions entre els matemàtics i l'art, entre la matemàtica i l'art, tenint en compte, a més, l'ús de les tecnologies informàtiques tant en l'art com en la ciència. Al llarg del text es dibuixa el punt de vista dels matemàtics sobre la creativitat, sobre la matemàtica com a activitat creativa i la seva relació amb l'art. Posteriorment, es desplega l'òptica d'alguns artistes i historiadors sobre la relació entre la matemàtica i l'art. En especial, s'hi consideren alguns exemples, com el del gravador holandès M. C. Escher i el de l'artista suís Max Bill. A continuació s'estudia el fenomen nou de la creació per part dels matemàtics de noves formes "visuals" emprant el grafisme electrònic i com aquestes formes, al seu torn, han influït en els artistes.

  Fitxa bibliogràfica: 2005 Emmer, Michele NO DEFINIT NO DEFINIT Text breu NO DEFINIT emmer_fitxa_cat_editat.doc En línia 1695-5951 Jul. 4 ARTNODES La perfecció visible: matemàtica i art Article http://www.uoc.edu/artnodes/cat/art/emmer0505.html

 • es

  La perfección visible: matemática y arte - En el presente artículo Michele Emmer reflexiona sobre las relaciones entre los matemáticos y el arte, entre la matemática y el arte, teniendo en cuenta también el uso de las tecnologías informáticas tanto en el arte como en la ciencia. A lo largo del texto dibuja el punto de vista de los matemáticos sobre la creatividad, sobre la matemática como actividad creativa y su relación con el arte. matemática, arte, computer graphics, creatividad, visual.

  Fitxa bibliogràfica: 2005 Emmer, Michele NO DEFINIT NO DEFINIT Text complet emmer_art_esp_editat.doc emmer_fitxa_esp_editat.doc En línia 1695-5951 Jul. 4 ARTNODES La perfección visible: matemática y arte Article http://www.uoc.edu/artnodes/esp/art/emmer0505.html