Context bibliogràfic del terme píxel

   

1

 • ca

  3.1. Recursos gràfics: píxel i vector. La utilització de l'ordinador com a recurs de regles i sintaxis específiques determina la configuració processual i final dels treballs englobats com a computer art. L'ordinador és una màquina estètica, les qualitats processuals de la qual influeixen en la representació visual i acústica.

  ca

  Primerament, dins d'aquesta mirada egocèntrica computacional, hi ha una fascinació pels aspectes històrics del low-tech (baixa tecnologia) de l'ordinador. Hi ha molts artistes que treballen deliberadament amb una resolució baixa a les seves imatges, cosa que provoca la visualització exagerada del píxel (pixelisme). Per exemple, el col·lectiu japonès Delaware4 reflecteix de manera clara l'estètica pixelista. Podríem concloure, doncs, que un dels primers elements que defineixen un treball metalingüístic és la presència exagerada i premeditadament evidenciada del píxel. El metallenguatge sorgeix de l'estètica que genera la màquina, però també podríem preguntar-nos el perquè del seu origen.

  Fitxa bibliogràfica: 2006 Puig, Eloi NO DEFINIT NO DEFINIT Text complet artnodes_puig_pdf_cat_corregit.doc artnodes_puig_fitxa_cat_corregit.doc En línia 1695-5951 Nov. 6 ARTNODES L'autoreferencialitat en l'art. El metallenguatge en el mitjà digital Article http://www.uoc.edu/artnodes/6/dt/cat/puig.html

 • es

  A partir de la utilización del ordenador, el arte plantea trabajos que se podrían también definir como investigaciones científicas, experimentos tecnológicos, desarrollo de software, creación de virus, etc. Recursos gráficos: píxel y vector. La utilización del ordenador como recurso de reglas y sintaxis específicas determina la configuración procesual y final de los trabajos englobados como computer art. El ordenador es una máquina estética, cuyas cualidades procesuales influyen en la representación visual y acústica.

  Fitxa bibliogràfica: 2006 Puig, Eloi NO DEFINIT NO DEFINIT Text complet artnodes_puig_pdf_esp_corregit.rtf artnodes_puig_fitxa_esp_corregit.doc En línia 1695-5951 Nov. 6 ARTNODES La autoreferencialidad en el arte. El metalenguaje en el medio digital Article http://www.uoc.edu/artnodes/6/dt/esp/puig.html