Presentació del Diccionari de física

Física

El proper dimarts 26 de maig es presentarà en un acte a la Universitat Politècnica de Catalunya el Diccionari de física, que aplega més de tres mil termes d'aquesta disciplina. 

Es tracta d'una obra elaborada conjuntament per la Universitat Politècnica de Catalunya, el TERMCAT i Enciclopèdia Catalana. Hi ha intervingut un extens equip d'especialistes coordinats des del TERMCAT, i s'hi poden trobar termes d'àrees com la mecànica, la termodinàmica, l'electromagnetisme, l'òptica, la relativitat, la física quàntica, la física de partícules, la física nuclear, la física atòmica i la física de la matèria condensada. Completen la selecció de nomenclatura un bloc dedicat a la física de la Terra i l’espai i un de dedicat a la física mèdica. Per a cadascuna d’aquestes branques, el lector hi trobarà termes relatius a les teories, els fenòmens i les equacions, i les lleis i els models que els expliquen, com també als experiments més rellevants i les unitats de mesura més emprades o d’interès històric.

La presentació es farà a les 13 h a l'Aula Màster de la UPC (Campus Nord. Edifici A3. Carrer Jordi Girona, 1-3. Barcelona). Hi intervindran Maribel Rosselló, vicerectora de Política Docent de la Universitat Politècnica de Catalunya; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Jordi Bover, director del TERMCAT; Marc Sagristà, cap d’Edicions d’Enciclopèdia Catalana; i Albert Bramon, catedràtic de Física teòrica de la Universitat Autònoma de Barcelona, en nom de l’equip de treball del diccionari. En el mateix acte Manuel Moreno, professor del Departament de Física i Enginyeria Nuclear de la Universitat Politècnica de Catalunya, pronunciarà la conferència “Física i literatura, quelcom més que fórmules i paraules”.

Si esteu interessats a assistir-hi, empleneu el formulari que trobareu en aquesta invitació.