Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2018. (Diccionaris en Línia)
'http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/183/'
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  febre pappataci, n f
  • ca  febre d'estiu, n f sin. compl.
  • ca  febre dels tres dies, n f sin. compl.
  • ca  febre per flebòtom, n f sin. compl.
  • ca  grip estival italiana, n f sin. compl.
  • ca  malaltia dels tres dies, n f sin. compl.
  • ca  tifus del gos, n m sin. compl.

<Malalties i síndromes>, <Microbiologia i patologia infecciosa>

Definició
Malaltia infecciosa, endèmica al sud d'Itàlia i Iugoslàvia, deguda a un virus transmès per un flebòtom, la mosca de la sorra Phlebotomus papatasii. Després d'uns pròdroms de cefalàlgia i dolors musculars, apareix un violent accés febril que dura tres dies i va acompanyat d'eritema, trastorns digestius i bradicàrdia.