Glossari de sabors del món

 

 

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017 (Primera edició: 2015)

Amb la col·laboració de: Consorci per a la Normalització Lingüística. Centre de Normalització Lingüística L’Heura

 

 

El Glossari de sabors del món és un recull terminològic de 69 termes treballats amb motiu de les diverses edicions (2012, 2013, 2014, 2016 i 2017) de la mostra Els sabors del món. Els sabors del món és una mostra gastronòmica en què es pretén donar a conèixer productes alimentaris i elaboracions culinàries de les diverses cultures que conviuen al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet. Els objectius últims de la mostra són la promoció del comerç local, la cohesió social i el foment del català com a llengua comuna.

 

Els sabors del món és una iniciativa de l’Associació de Comerciants i Professionals de Fondo Comerç, que a partir d’aquest any 2017 organitza l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet. Compta amb la col·laboració del CNL L’Heura, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Universitat de Barcelona.

 

En aquest glossari hi trobareu tant productes alimentaris (verdures, fruites, begudes, pans) com elaboracions gastronòmiques (aperitius, plats a base de carn o de peix, salses, dolços i postres) d’arreu del món: productes i elaboracions de la cuina xinesa, japonesa, coreana, índia, armènia, turca, de tot l’Orient Mitjà, del Pròxim Orient, del Magrib, de l’Àfrica occidental o de l’Amèrica Central i del Sud.

 

Una part dels termes que inclou el Glossari de sabors del món són termes normalitzats, és a dir, aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT, l’organisme encarregat de la normalització de la terminologia catalana. Es tracta, sobretot, de noms de productes vegetals: banana mascle, cogombre tropical, col xinesa, enciam espàrrec, fònio, etc.

 

Cada fitxa conté la denominació en català, equivalents en castellà, francès i anglès, principalment, àrea temàtica, definició i, sovint, notes. Aquest recull està concebut com a projecte obert, perquè l’anem completant, tant pel que fa a la informació dels termes que ja conté com, si escau, a la incorporació de nous termes procedents de les successives edicions de la mostra.

 

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

 

Equip de treball

 

 

Autoria i edició:

TERMCAT

  

Amb la col·laboració de:

Consorci per a la Normalització Lingüística

 

Si heu de fer referència a aquest glossari, la citació recomanada és la següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. 3a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/201/>

 

Darrera actualització: 14-06-2017

 

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017 (Primera edició: 2015)

Amb la col·laboració de: Consorci per a la Normalització Lingüística. Centre de Normalització Lingüística L’Heura

 

 

El Glossari de sabors del món és un recull terminològic de 69 termes treballats amb motiu de les diverses edicions (2012, 2013, 2014, 2016 i 2017) de la mostra Els sabors del món. Els sabors del món és una mostra gastronòmica en què es pretén donar a conèixer productes alimentaris i elaboracions culinàries de les diverses cultures que conviuen al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet. Els objectius últims de la mostra són la promoció del comerç local, la cohesió social i el foment del català com a llengua comuna.

 

Els sabors del món és una iniciativa de l’Associació de Comerciants i Professionals de Fondo Comerç, que a partir d’aquest any 2017 organitza l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet. Compta amb la col·laboració del CNL L’Heura, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Universitat de Barcelona.

 

En aquest glossari hi trobareu tant productes alimentaris (verdures, fruites, begudes, pans) com elaboracions gastronòmiques (aperitius, plats a base de carn o de peix, salses, dolços i postres) d’arreu del món: productes i elaboracions de la cuina xinesa, japonesa, coreana, índia, armènia, turca, de tot l’Orient Mitjà, del Pròxim Orient, del Magrib, de l’Àfrica occidental o de l’Amèrica Central i del Sud.

 

Una part dels termes que inclou el Glossari de sabors del món són termes normalitzats, és a dir, aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT, l’organisme encarregat de la normalització de la terminologia catalana. Es tracta, sobretot, de noms de productes vegetals: banana mascle, cogombre tropical, col xinesa, enciam espàrrec, fònio, etc.

 

Cada fitxa conté la denominació en català, equivalents en castellà, francès i anglès, principalment, àrea temàtica, definició i, sovint, notes. Aquest recull està concebut com a projecte obert, perquè l’anem completant, tant pel que fa a la informació dels termes que ja conté com, si escau, a la incorporació de nous termes procedents de les successives edicions de la mostra.

 

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés a la llista temàtica de les denominacions en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

 

Equip de treball

 

 

Autoria i edició:

TERMCAT

  

Amb la col·laboració de:

Consorci per a la Normalització Lingüística

 

Si heu de fer referència a aquest glossari, la citació recomanada és la següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. 3a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/201/>

 

Darrera actualització: 14-06-2017

 

© Autoría i edición: TERMCAT, Centro de Terminología, 2017 (Primera edición: 2015)

Con la colaboración de: Consorcio para la Normalización Lingüística. Centro de Normalització Lingüística L’Heura

 

 

El Glossari de sabors del món es una recopilación terminológica de 69 términos trabajados con motivo de las diversas ediciones (2012, 2013, 2014, 2016 y 2017) de la muestra Els sabors del món (Los sabores del mundo). Els sabors del món es una muestra gastronómica en que se pretenden dar a conocer productos alimenticios y elaboraciones culinarias de las diferentes culturas que conviven en el barrio del Fondo de Santa Coloma de Gramenet. Los objectivos finales de la muestra son la promoción del comercio local, la cohesión social y el fomento del catalán como lengua común.


Els sabors del món fue una iniciativa de la asociación de comerciantes y profesionales de Fondo Comerç, que a partir de este año 2017 organiza la Agrupación del Comercio y la Industria de Santa Coloma de Gramenet. Cuenta con la colaboración del CNL L’Heura, el Ayuntamiento de Santa Coloma de Gramenet y la Universidad de Barcelona.

 

En este glosario se pueden encontrar tanto productos alimenticios (verduras, frutas, bebidas, panes) como elaboraciones gastronómicas (aperitivos, platos a base de carne o de pescado, salsas, dulces y postres) de todo el mundo: productos y elaboraciones de la cocina china, japonesa, coreana, india, armenia, turca, de todo el Oriente Medio, del Próximo Oriente, del Magreb, de Africa occidental o de América Central y del Sur.

 

Una parte de los términos que incluye el Glossari de sabors del món son términos normalizados, es decir, aprobados por el Consejo Supervisor de TERMCAT, organismo encargado de la normalización de la terminología catalana. Se trata, sobre todo, de nombres de productos vegetales: banana mascle, cogombre tropical, col xinesa, enciam espàrrec, fònio, etc.

 

Cada ficha contiene la denominación en catalán, equivalentes en español, francés e inglés, principalmente, área temática, definición y, a menudo, notas. Esta recopilación se concibe como un proyecto abierto, porque tiene que ir siendo completado, tanto en lo relativo a la información de los términos que ya contiene como, si procede, a la incorporación de nuevos términos procedentes de las sucesivas ediciones de la muestra.

 

Desde la pestaña "Consulta de termes" (‘Consulta de términos’), se puede acceder a las fichas terminológicas de tres maneras distintas: mediante el acceso a la lista alfabética de todas las denominaciones (en cada una de las lenguas del diccionario); mediante el acceso a la lista temática de las denominaciones en catalán, o mediante búsquedas simples o avanzadas directamente en el marco "Text de la consulta" (‘Texto de la consulta’), en cualquiera de las lenguas del diccionario.

 

 

Equipo de trabajo

 

Autoría y edición:

TERMCAT

  

Con la colaboración de:

Consorci per a la Normalització Lingüística

 

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. 3a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)

<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/201/>

 

Última actualitzación: 14-06-2017