Back to top
aflorament de sucre aflorament de sucre

Fuente de la imagen del término

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  aflorament de sucre, n m
  • ca  flor de sucre, n f sin. compl.
  • es  blanqueamiento de azúcar, n m
  • es  blanqueamiento por azúcar, n m
  • es  eflorescencia de azúcar, n f
  • fr  blanchiment cristallin, n m
  • fr  blanchiment sucré, n m
  • it  efflorescenza dello zucchero, n f
  • en  sugar bloom, n
  • en  sugar blooming, n
  • de  Zuckerreif, n m

<Indústria > Indústria alimentària>

Definición
Aflorament produït per una recristal·lització del sucre, després que s'hagi dissolt i desplaçat des de l'interior a la superfície com a conseqüència d'un excés d'humitat, que dona a la capa blanquinosa superficial un tacte sec i rugós.

Nota

  • La denominació flor de sucre s'aplica especialment a la capa blanquinosa de sucre que queda a la superfície de la xocolata, fruit d'aquest procés d'alteració.