Back to top

Glossari de sabors del món

Presentación
aguadulce [es] aguadulce [es]

Alimentació > Begudes

  • ca  aguadulce [es], n m
  • es  aguadulce

Alimentació > Begudes

Definición
Beguda refrescant típica de Costa Rica que s'elabora amb aigua i mel de la canya de sucre.
aguapanela aguapanela

Alimentació > Begudes

  • ca  aguapanela, n f
  • es  aguapanela
  • en  aguapanela

Alimentació > Begudes

Definición
Beguda preparada amb la cocció de panela amb aigua fins que s'obté un líquid fosc.

Nota

  • L'aguapanela es pot prendre freda o calenta.
amanida de lliris d'un dia amb salsa amanida de lliris d'un dia amb salsa

Gastronomia > Entrants. Aperitius

  • ca  amanida de lliris d'un dia amb salsa, n f
  • zh  qiàng bàn huánghuā cài

Gastronomia > Entrants. Aperitius

Nota

  • Vegeu el terme lliri d'un dia de color groc.
  • ca  arepa, n f
  • es  arepa

Gastronomia > Postres

Definición
Tortilla molt prima feta a base de farina de blat, llet, sucre i vainilla i fregida amb oli o llard, que es menja calenta acompanyada d'almívar o xarop.

Nota

  • L'arepa és una menja típica de Cuba.
arepa arepa

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

  • ca  arepa, n f
  • es  arepa
  • en  arepa

Alimentació > Cereals i derivats. Productes de pastisseria

Definición
Pa de forma circular plana, fet amb blat de moro estovat a foc lent i després molt, o amb farina de blat de moro precuinada, que es cou sobre una planxa, típic de la gastronomia colombiana i veneçolana.
arròs amb mongeta azuki arròs amb mongeta azuki

Gastronomia > Arròs. Pastes

  • ca  arròs amb mongeta azuki, n m
  • ca  sekihan [ja], n m sin. compl.
  • es  arroz con judías rojas, n m
  • es  sekihan, n m
  • fr  osekihan, n m
  • fr  riz rouge, n m
  • fr  sekihan, n m
  • en  Japanese red bean rice, n
  • en  rice with Japanese red beans, n
  • en  sekihan, n

Gastronomia > Arròs. Pastes

Definición
Plat elaborat amb arròs i mongeta azuki cuits al vapor tots junts, de manera que la mongeta tenyeix l'arròs d'un color vermellós, que es menja en ocasions especials i celebracions familiars ja que el color vermell és símbol d'alegria al Japó.

Nota

  • L'arròs amb mongeta azuki és un plat típic del Japó.
arròs fregit amb pollastre arròs fregit amb pollastre

Gastronomia > Arròs. Pastes

  • ca  arròs fregit amb pollastre, n m
  • es  chaulafán
  • en  chicken fried rice

Gastronomia > Arròs. Pastes

Definición
Plat elaborat a base d'arròs fregit amb pollastre, porc, ou i gambes.

Nota

  • L'arròs fregit amb pollastre és un plat típic de l'Equador.
arròs jollof arròs jollof

Gastronomia > Arròs. Pastes

  • ca  arròs jollof, n m
  • es  arroz au gras
  • es  arroz jollof
  • es  arroz wólof
  • es  benachin
  • fr  riz au gras
  • en  benachin
  • en  Jollof rice

Gastronomia > Arròs. Pastes

Definición
Plat elaborat amb arròs, tomàquet triturat, sal, ceba, oli, pebrot vermell, mantega, gall dindi o pollastre, una pastilla de brou, curri i farigola.

Nota

  • L'arròs jollof és un plat típic de l'Àfrica occidental.