Actualització del Diccionari enciclopèdic de medicina en línia

© Medic_Pixabay

El diccionari en línia Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT). Versió de treball ha estat actualitzat amb les dades resultants del treball terminològic dut a terme durant el segon semestre de l’any 2016 en el marc del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l’elaboració d’un nou diccionari de medicina en llengua catalana.

A dia d’avui l’obra conté unes 72.700 fitxes, de les quals més de 12.500 es troben en procés de revisió. La novetat més important en aquesta actualització és que des d’ara les fitxes del diccionari seran també consultables des del Cercaterm, de manera que es facilita als usuaris una nova via d’accés a la informació terminològica del DEMCAT.

Cada fitxa conté els termes catalans amb definició, els equivalents en castellà, francès i anglès i, en els casos pertinents, nomenclatures científiques, a més a més de notes complementàries. Per a fer possible que els usuaris puguin ponderar la informació que ofereix el diccionari, es fa servir un sistema de marcatge simple, mitjançant etiquetes descriptives que identifiquen les fitxes en què s'ha treballat i el tipus d’intervenció que s'hi ha fet (per exemple, vegeu febre hemorràgica de Crimea-Congo, fitxa revisada; empremta genètica, fitxa modificada, o albuminúria, fitxa en curs de revisió).

El projecte DEMCAT es un projecte conjunt de l’Institut d’Estudis Catalans, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Enciclopèdia Catalana, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Terminologia TERMCAT, que aquest any ha continuat tenint el patrocini de la Fundació Dr. Antoni Esteve.