Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "Ai-ai" dins totes les àrees temàtiques

ànec amb bolets ànec amb bolets

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec amb bolets
  • es  pato con setas
  • fr  canard aux champignons
  • it  anatra ai funghi
  • en  duck with mushrooms
  • de  Ente mit Pilzen

<Plats a la carta. Carn>

ànec amb figues ànec amb figues

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec amb figues
  • es  pato con higos
  • fr  canard aux figues
  • it  anatra ai fichi
  • en  duck with figs
  • de  Ente mit Feigen

<Plats a la carta. Carn>

àrea auditiva primària àrea auditiva primària

<Ciències de la vida > Neurociència>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

REIG VILALLONGA, Josep; NAVARRO ACEBES, Xavier (coord.); VALERO-CABRÉ, Antoni [et al.]. Diccionari de neurociència [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/140/>

  • ca  àrea auditiva primària, n f
  • ca  escorça auditiva primària, n f sin. compl.
  • es  área auditiva primaria
  • es  corteza auditiva primaria
  • en  primary auditory area
  • en  primary auditory cortex
  • sbl  AI

<Neurociència > Neuroanatomia>

Definició
Àrea cortical del lòbul temporal de cadascun dels dos hemisferis cerebrals que ocupa una part de la porció mitjana de la circumvolució temporal superior, es prolonga cap a l'interior del solc lateral, on forma la circumvolució temporal transversa, i rep la informació que transmet la via auditiva.
amanida amb bolets confitats amanida amb bolets confitats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb bolets confitats
  • es  ensalada con setas confitadas
  • fr  salade aux champignons confits
  • it  insalata ai funghi confit
  • en  salad with pickled mushrooms
  • de  Salat mit eingelegten Pilzen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida amb medalló de foie-gras i vinagreta de bolets amanida amb medalló de foie-gras i vinagreta de bolets

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb medalló de foie-gras i vinagreta de bolets
  • es  ensalada con medallón de foie gras y vinagreta de setas
  • fr  salade au médallion de foie gras et à la vinaigrette de champignons
  • it  insalata con medaglione di foie gras e vinagrette ai funghi
  • en  salad with foie gras medallion and mushroom vinaigrette
  • de  Salat mit Foie-Gras-Medaillon und Pilzvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida amb oli de caqui amanida amb oli de caqui

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb oli de caqui
  • es  ensalada con aceite de palo santo
  • fr  salade à l'huile de kaki
  • it  insalata con olio ai cachi
  • en  salad with persimmon oil
  • de  Salat mit Kakiöl

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida amb pinya tropical, tonyina i vinagreta de fruita seca amanida amb pinya tropical, tonyina i vinagreta de fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb pinya tropical, tonyina i vinagreta de fruita seca
  • es  ensalada con piña, atún y vinagreta de frutos secos
  • fr  salade à l'ananas, au thon et à la vinaigrette de fruits secs
  • it  insalata d'ananas, tonno e vinaigrette ai frutti secchi
  • en  salad with pineapple, tuna and dried fruits and nuts vinaigrette
  • de  Salat mit Ananas, Thunfisch und Trockenfrüchtevinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida d'escarola amb vinagreta de figues amanida d'escarola amb vinagreta de figues

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'escarola amb vinagreta de figues
  • es  ensalada de escarola con vinagreta de higos
  • fr  salade de scarole à la vinaigrette de figues
  • it  insalata di scarola con vinaigrette ai fichi
  • en  escarole salad with fig vinaigrette
  • de  Endiviensalat mit Feigenvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de cuscús amb oli de menta i pinyons amanida de cuscús amb oli de menta i pinyons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de cuscús amb oli de menta i pinyons
  • es  ensalada de cuscús con aceite de menta y piñones
  • fr  salade de couscous à l'huile de menthe et aux pignons
  • it  insalata di cuscus con olio alla menta e ai pinoli
  • en  couscous salad with mint oil and pine nuts
  • de  Couscous-Salat mit Minzöl und Pinienkernen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge brie cruixent amb vinagreta de fruita seca amanida de formatge brie cruixent amb vinagreta de fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge brie cruixent amb vinagreta de fruita seca
  • es  ensalada de queso brie crujiente con vinagreta de frutos secos
  • fr  salade de fromage brie croustillant à la vinaigrette de fruits secs
  • it  insalata di formaggio brie croccante con vinaigrette ai frutti secchi
  • en  crunchy brie cheese salad with dried fruits and nuts vinaigrette
  • de  Salat mit knusprigem Brie und Trockenfrüchtevinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>