Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessiteu més informació, us podeu adreçar al Servei de Consultes (cal que us hi registreu prèviament).

 

Resultats per a la cerca "Malaltia meningocòccica" dins totes les àrees temàtiques

malaltia meningocòccica malaltia meningocòccica

<.FITXA REVISADA>, <Malalties i síndromes>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2020. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  malaltia meningocòccica, n f
  • es  enfermedad meningocócica, n f
  • fr  maladie à méningocoque, n f
  • en  meningococcal disease, n

<.FITXA REVISADA>, <Malalties i síndromes>

Definició
Malaltia transmissible greu causada pel microorganisme Neisseria meningitidis amb manifestacions clíniques molt diverses que van des d'una bacterièmia oculta a formes fulminants que poden produir la mort en poques hores.

Nota

  • La meningitis és la forma més freqüent de la malaltia meningocòccica invasiva.

    La sèpsia meningocòccica és una altra forma de malaltia, greu i, en alguns casos, fulminant, que comença de manera sobtada amb febre i rash petequial o purpúric que pot progressar a púrpura fulminant i associar xoc sèptic amb hipotensió, hemorràgia adrenal aguda i fallida multiorgànica.