Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "abrillantar" dins totes les àrees temàtiques

abrillantar abrillantar

<Indústria > Indústria de la fusta > Fusteria>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

Glosario de la madera [en línia]. [S.l.]: Coopwood, 2020.
<https://www.coopwoodplus.eu/es/dictionario/>
Es tracta d'un glossari elaborat en el marc del projecte Coopwood (del programa POCTEFA 2014-2020) en el qual ha participat el TERMCAT, que es pot consultar en aquest enllaç:
<https://www.coopwoodplus.eu/es/inicio/>

  • ca  abrillantar, v tr
  • es  abrillantar, v tr
  • fr  faire briller, v tr
  • fr  lustrer, v tr
  • fr  polir, v tr
  • en  gloss (to), v tr
  • en  make glossy (to), v tr
  • en  polish, v tr
  • eu  distira eman
  • eu  distirarazi

<Fusteria > Tècniques i procediments>

abrillantar abrillantar

<Indústria > Indústria de la pell>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  abrillantar, v tr
  • ca  enllustrar, v tr
  • ca  llustrar, v tr
  • ca  brunyir, v tr sin. compl.
  • es  abrillantar
  • es  enlustrar
  • es  lustrar
  • fr  lisser
  • it  lustrare
  • en  glaze, to
  • de  Glänzen

<Indústria > Indústria de la pell>

Definició
Acabar un cuir o una pell amb una substància de manera que, per fregament, quedi llis i llustrós.
abrillantar abrillantar

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  abrillantar, v tr
  • es  abrillantar
  • fr  brillanter

<Procediments culinaris > Acabament dels productes > Presentació del plat>

Definició
Donar lluentor a un preparat, generalment de pastisseria, cobrint-lo amb un xarop, gelatina, etc.
embetumar embetumar

<Indústria > Indústria de la pell > Calçat>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  embetumar, v tr
  • es  abrillantar
  • es  lustrar
  • en  to polish

<Indústria > Indústria de la pell > Calçat>

Definició
Cobrir amb betum.