Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "besam��" dins totes les àrees temàtiques

albergínies farcides de carn gratinades amb beixamel albergínies farcides de carn gratinades amb beixamel

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  albergínies farcides de carn gratinades amb beixamel
  • es  berenjenas rellenas de carne gratinadas con besamel
  • fr  aubergines farcies à la viande et gratinées à la béchamel
  • it  melanzane farcite con carne e gratinate con béchamel
  • en  aubergines stuffed with meat and topped with bechamel au gratin
  • de  mit Bechamel gratinierte Auberginen mit Fleischfüllung

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

beixamel beixamel

<Condiments. Salses>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.

  • ca  beixamel, n f
  • es  bechamel, n f
  • es  besamel, n f
  • es  besamela, n f
  • fr  béchamel, n f
  • fr  sauce béchamel, n f
  • en  bechamel, n
  • en  béchamel, n
  • en  béchamel sauce, n
  • de  Béchamelsoße, n f

<Condiments. Salses>

Definició
Salsa feta a base de mantega, llet i farina.
canelons amb beixamel de ceps canelons amb beixamel de ceps

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  canelons amb beixamel de ceps
  • es  canelones con besamel de setas de Burdeos
  • fr  cannellonis à la sauce béchamel de cèpes
  • it  cannelloni con besciamella e funghi porcini
  • en  cannelloni with wild mushroom béchamel sauce
  • de  Cannelloni mit Steinpilzbechamel

<Plats a la carta. Pasta>

canelons casolans gratinats amb beixamel canelons casolans gratinats amb beixamel

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  canelons casolans gratinats amb beixamel
  • es  canelones caseros gratinados con besamel
  • fr  cannellonis maison gratinés à la sauce béchamel
  • it  cannelloni caserecci gratinati con besciamella
  • en  home-made cannelloni au gratin with béchamel sauce
  • de  gratinierte hausgemachte Cannelloni mit Béchamelsauce

<Plats a la carta. Pasta>

canelons de bolets amb beixamel de tòfona canelons de bolets amb beixamel de tòfona

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  canelons de bolets amb beixamel de tòfona
  • es  canelones de setas con besamel de trufa
  • fr  cannellonis de champignons à la sauce béchamel de truffe
  • it  cannelloni di funghi con besciamella al tartufo
  • en  mushroom cannelloni with truffle béchamel sauce
  • de  Pilzcannelloni mit Trüffelsauce

<Plats a la carta. Pasta>

canelons de confit d'ànec amb beixamel de carbassa canelons de confit d'ànec amb beixamel de carbassa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  canelons de confit d'ànec amb beixamel de carbassa
  • es  canelones de confit de pato con besamel de calabaza
  • fr  cannellonis au confit de canard, et leur béchamel à la citrouille
  • it  cannelloni di confit d'anatra con béchamel di zucca
  • en  duck confit cannelloni with pumpkin bechamel
  • de  Cannelloni mit eingemachtem Entenfleisch mit Kürbisbechamel

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

canelons de la casa trufats i gratinats amb beixamel canelons de la casa trufats i gratinats amb beixamel

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  canelons de la casa trufats i gratinats amb beixamel
  • es  canelones de la casa trufados y gratinados con besamel
  • fr  cannellonis maison truffés et gratinés à la sauce béchamel
  • it  cannelloni della casa tartufati e gratinati con besciamella
  • en  truffled house cannelloni au gratin with béchamel sauce
  • de  getrüffelte und mit Bechamel gratinierte Cannelloni nach Art des Hauses

<Plats a la carta. Pasta>

canelons de verdures del temps amb beixamel de xampinyons canelons de verdures del temps amb beixamel de xampinyons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  canelons de verdures del temps amb beixamel de xampinyons
  • es  canelones de verduras del tiempo con besamel de champiñones
  • fr  cannellonis de légumes de saison à la sauce béchamel de champignons de Paris
  • it  cannelloni di verdure di stagione con besciamella di funghi
  • en  vegetables in season cannelloni with button mushrooms béchamel sauce
  • de  Cannelloni mit Gemüse der Saison und Champignon-Bechamel

<Plats a la carta. Pasta>

carbassó amb beixamel carbassó amb beixamel

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carbassó amb beixamel
  • es  calabacín con besamel
  • fr  courgette à la sauce béchamel
  • it  zucchina con béchamel
  • en  courgette with béchamel sauce
  • de  Zucchini mit Bechamel

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

coliflor amb beixamel coliflor amb beixamel

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  coliflor amb beixamel
  • es  coliflor con besamel
  • fr  chou-fleur à la sauce béchamel
  • it  cavolfiore con béchamel
  • en  cauliflower with béchamel sauce
  • de  Blumenkohl in Bechamelsauce

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>