Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessiteu més informació, us podeu adreçar al Servei de Consultes (cal que us hi registreu prèviament).

 

Resultats per a la cerca "biologia" dins totes les àrees temàtiques

biologia biologia

<Disciplines de suport > Ciències de la vida>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2020. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  biologia, n f
  • es  biología
  • fr  biologie
  • en  biology

<Disciplines de suport > Ciències de la vida>

Definició
Ciència que estudia els fenòmens de la vida i els organismes vius en general. El progrés del coneixement del funcionament del éssers vius ha fet que, modernament, hom consideri diverses branques integrades en la biologia: biologia molecular, biologia cel·lular, biologia d'organismes, biologia de poblacions i biologia d'ecosistemes. Les tècniques de biologia molecular són avui pràcticament inseparables del diagnòstic clínic del laboratori. Així, són extensament emprades en el diagnòstic microbiològic (hepatitis C i sida), bioquímic (malalties hereditàries diverses) i hematològic (diagnòstic de talassèmies i hemopaties malignes, limfomes i leucèmies).