Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "bonegar" dins totes les àrees temàtiques

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Comissió de Lexicografia del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, procedeix de l'obra següent:

COL·LEGI D'ENGINYERS INDUSTRIALS DE CATALUNYA. COMISSIÓ LEXICOGRÀFICA. Diccionari multilingüe de l'enginyeria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/167/>
La informació de cada fitxa està disposada d'acord amb les dades originals:

Així, per exemple, les denominacions catalanes sinònimes estan recollides com a pertanyents a fitxes de termes diferents; això no succeeix, en canvi, en els equivalents d'una mateixa llengua, que s'acumulen dintre una sola fitxa tal com és habitual.

Igualment, per a desambiguar fitxes homògrafes, en uns quants casos es dóna algun tipus d'indicació conceptual (en lletra cursiva) al costat de la denominació i els equivalents.

Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Comissió de Lexicografia del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  abonyegar, v tr
  • es  abollar, v tr
  • fr  bossuer, v tr
  • en  dent, to, v tr
  • de  verbeulen, v tr

<Enginyeria>

abonyegar abonyegar

<Indústria > Indústria de la fusta > Fusteria>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

Glosario de la madera [en línia]. [S.l.]: Coopwood, 2020.
<https://www.coopwoodplus.eu/es/dictionario/>
Es tracta d'un glossari elaborat en el marc del projecte Coopwood (del programa POCTEFA 2014-2020) en el qual ha participat el TERMCAT, que es pot consultar en aquest enllaç:
<https://www.coopwoodplus.eu/es/inicio/>

  • ca  abonyegar, v tr
  • es  abollar, v tr
  • fr  bosseler, v tr
  • fr  bossuer, v tr
  • fr  cabosser, v tr
  • en  dent (to), v tr
  • eu  konkatu
  • eu  mailatu

<Fusteria > Tècniques i procediments>

abstenir-se d'opinar abstenir-se d'opinar

<Empresa > Comptabilitat. Auditoria>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d'auditoria i comptabilitat [recurs electrònic]. Barcelona: INK Catalunya, 2000. 1 CD-ROM
ISBN 84-607-0056-9

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  abstenir-se d'opinar, v intr pron
  • ca  denegar l'opinió, v intr sin. compl.
  • es  abstenerse de opinar
  • fr  se récuser
  • en  deny an opinion, to
  • en  give a denial of opinion, to

<Auditoria i comptabilitat > Auditoria > Metodologia i tècniques>

aladrocs en vinagre aladrocs en vinagre

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  aladrocs en vinagre
  • es  boquerones en vinagre
  • fr  anchois frais au vinaigre
  • it  alici sottaceto
  • en  european anchovies in vinegar
  • de  Sardellen in Essig

<Plats a la carta. Tapes>

albelló albelló

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  albelló, n m
  • ca  bonera, n f sin. compl.
  • ca  embornal, n m sin. compl.
  • es  sumidero, n m
  • fr  bouche d'égoût, n f
  • en  drain cover, n

<Enginyeria forestal>

amanida de foie-gras d'ànec i cruixent de bacó ibèric amb reducció de vinagre de Mòdena amanida de foie-gras d'ànec i cruixent de bacó ibèric amb reducció de vinagre de Mòdena

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de foie-gras d'ànec i cruixent de bacó ibèric amb reducció de vinagre de Mòdena
  • es  ensalada de foie gras de pato y crujiente de beicon ibérico con reducción de vinagre de Módena
  • fr  salade de foie gras de canard et de croustillant de bacon ibérique à la réduction de vinaigre de Modena
  • it  insalata di foie gras d'anatra e croccante di pancetta iberica affumicata con riduzione d'aceto di Modena
  • en  duck foie gras and crunchy Iberian bacon salad with a reduction of vinegar of Modena
  • de  Salat mit Foie Gras von der Ente und knusprigen iberischen Speckstreifen mit Balsamessig-Reduktion

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge de cabra amb reducció de vinagre de Mòdena i maduixes amanida de formatge de cabra amb reducció de vinagre de Mòdena i maduixes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge de cabra amb reducció de vinagre de Mòdena i maduixes
  • es  ensalada de queso de cabra con reducción de vinagre de Módena y fresas
  • fr  salade de fromage de chèvre à la reduction de vinaigre de Modena et de fraises
  • it  insalata di formaggio di capra con riduzione d'aceto di Modena e fragole
  • en  goat cheese salad with a reduction of vinegar of Modena and strawberries
  • de  Salat mit Ziegenkäse, Balsamessigreduktion und Erdbeeren

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge de cabra amb ventresca de tonyina i vinagreta de vinagre balsàmic amanida de formatge de cabra amb ventresca de tonyina i vinagreta de vinagre balsàmic

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge de cabra amb ventresca de tonyina i vinagreta de vinagre balsàmic
  • es  ensalada de queso de cabra con ventresca de atún a la vinagreta de vinagre balsámico
  • fr  salade de fromage de chèvre à la ventrèche de thon et à la vinaigrette de vinaigre balsamique
  • it  insalata di formaggio di capra con ventresca di tonno e vinaigrette all'aceto balsamico
  • en  goat cheese salad with tuna belly and balsamic vinegar vinaigrette
  • de  Salat mit Ziegenkäse und Bauchfleisch vom Thunfisch mit Balsamessigvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge de cabra gratinat amb nous i vinagre de Mòdena amanida de formatge de cabra gratinat amb nous i vinagre de Mòdena

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge de cabra gratinat amb nous i vinagre de Mòdena
  • es  ensalada de queso de cabra gratinado con nueces y vinagre de Módena
  • fr  salade de fromage de chèvre gratiné, aux noix et au vinaigre de Modena
  • it  insalata di formaggio di capra gratinato con noci e aceto di Modena
  • en  salad of goat cheese au gratin with walnuts and vinegar of Modena
  • de  Salat mit gratiniertem Ziegenkäse, Nüssen und Balsamessig

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de llagostins i fruita amb vinagre de xerès amanida de llagostins i fruita amb vinagre de xerès

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de llagostins i fruita amb vinagre de xerès
  • es  ensalada de langostinos y fruta con vinagre de jerez
  • fr  salade de crevettes et de fruits au vinaigre de xérès
  • it  insalata di mazzancolle e frutta con aceto di sherry
  • en  prawns and fruit salad with sherry vinegar
  • de  Salat mit Garnelen und Früchten mit Sherryessig

<Plats a la carta. Entrants i amanides>