Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "brou" dins totes les àrees temàtiques

aferfur de moresc amb brou de salaó de carn aferfur de moresc amb brou de salaó de carn

<Gastronomia > Gastronomia amaziga>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA. Tastets de cuina amaziga [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/311>

  • ca  aferfur de moresc amb brou de salaó de carn, n m
  • zgh  aferfur n tmarmezt s uqeddid
  • tfng  ⴰⴼⵔⴼⵓⵔ ⵏ ⵜⵎⴰⵔⵎⵣⵜ ⵙ ⵓⵇⴷⴷⵉⴷ

<Gastronomia amaziga > Tot l'any>

Definició
Moresc picat i cuit al vapor amb brou de salaó de carn.
amb suc amb suc

<Procediments culinaris>, <Peix. Marisc > Producte elaborat>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  amb suc, adj
  • ca  en brou curt, adj
  • es  à la nage, adj
  • fr  à la nage, adj
  • en  à la nage, adj

<Procediments culinaris>, <Peix. Marisc > Producte elaborat>

Definició
Dit de l'aliment, especialment peix o marisc, cuit i servit en un brou curt.

Nota

  • 1. La denominació francesa à la nage significa, literalment, 'nedant'.
  • 2. Per extensió, en francès, la paraula nage funciona com a substantiu en noms de plats, com ara per exemple, nage de crancs. En aquest cas, en català diríem en brou curt de crancs o amb suc de crancs.
bacallà amb brou d'emmental i poma àcida bacallà amb brou d'emmental i poma àcida

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb brou d'emmental i poma àcida
  • es  bacalao con caldo de emmental y manzana ácida
  • fr  morue au bouillon d'emmental et de pomme acide
  • it  baccalà con brodo di emmental e mela acida
  • en  cod with Emmental and acid apple broth
  • de  Stockfisch mit Brühe aus Emmentaler und saurem Apfel

<Plats a la carta. Peix i marisc>

brou amb ou dur i pa fregit brou amb ou dur i pa fregit

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brou amb ou dur i pa fregit
  • es  caldo con huevo duro y picatostes
  • fr  bouillon à l'oeuf dur et aux petits croûtons de pain frit
  • it  brodo con uovo sodo e crostini di pane fritto
  • en  broth with hard-boiled egg and croutons
  • de  Brühe mit hartem Ei und gebratenem Brot

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

brou amb rovell d'ou brou amb rovell d'ou

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brou amb rovell d'ou
  • es  caldo con yema de huevo
  • fr  bouillon au jaune d'oeuf
  • it  brodo con tuorlo d'uovo
  • en  broth with egg yolk
  • de  Bouillon mit Ei

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

brou amb xerès brou amb xerès

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brou amb xerès
  • es  caldo al jerez
  • fr  bouillon au xérès
  • it  brodo con sherry
  • en  broth with sherry
  • de  Bouillon mit Sherry

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

brou bordelès brou bordelès

<Agricultura > Química agrícola>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  brou bordelès, n m
  • ca  sulfat cuprocàlcic, n m sin. compl.
  • es  caldo bordelés, n m
  • es  sulfato cuprocálcico, n m
  • fr  bouillie bordelaise, n m
  • en  Bordeaux mixture, n

<Agricultura > Química agrícola>

Definició
Producte anticriptogàmic que es prepara barrejant sulfat de coure amb calç apagada.
brou bordelès brou bordelès

<Disciplines de suport > Química>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  brou bordelès, n m

<Disciplines de suport > Química>

Definició
Anticriptogàmic preparat neutralitzant sulfat de coure amb calç.
brou borgonyó brou borgonyó

<Disciplines de suport > Química>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  brou borgonyó, n m

<Disciplines de suport > Química>

Definició
Anticriptogàmic preparat neutralitzant sulfat de coure amb carbonat de sodi.
brou bufat brou bufat

<Endocrinologia i nutrició>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  brou bufat, n m

<Endocrinologia i nutrició>

Definició
Líquid procedent de la cocció de les botifarres a la caldera. Conté greix i altres substàncies extretes durant el procés.