Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "confitar" dins totes les àrees temàtiques

confitar confitar

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  confitar, v tr
  • es  confitar
  • fr  confire
  • en  preserve, to

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Definició
Conservar els aliments mitjançant la substitució del suc natural per una solució concentrada de sucre, en el cas de la fruita, o mitjançant la cocció lenta en un greix animal o vegetal que fa de medi de conservació, en el cas de la carn i el peix.
confitar confitar

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  confitar, v tr
  • es  confitar
  • fr  confire

<Procediments culinaris > Acabament dels productes > Adob i conservació>

Definició
Substituir el suc natural de certs aliments, generalment fruita, per una solució concentrada de sucre per tal de prolongar-ne la conservació.
confitar confitar

<Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  confitar, v tr
  • es  confitar
  • fr  confire

<Procediments culinaris>

Definició
Coure un aliment submergit en oli o en un altre greix a temperatura molt suau, de manera que s'estovi sense agafar color.
confitar confitar

<Procediments i processos dels aliments sòlids>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  confitar, v tr
  • es  confitar
  • fr  confire
  • en  candy, to
  • en  preserve, to

<Indústria > Indústria alimentària > Aliments sòlids > Procediments i processos dels aliments sòlids>