Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "confitar" dins totes les àrees temàtiques

confitar confitar

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  confitar, v tr
  • es  confitar
  • fr  confire

<Procediments culinaris > Acabament dels productes > Adob i conservació>

Definició
Substituir el suc natural de certs aliments, generalment fruita, per una solució concentrada de sucre per tal de prolongar-ne la conservació.
confitar confitar

<Procediments i processos dels aliments sòlids>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  confitar, v tr
  • es  confitar
  • fr  confire
  • en  candy, to
  • en  preserve, to

<Indústria > Indústria alimentària > Aliments sòlids > Procediments i processos dels aliments sòlids>

confitar confitar

<Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  confitar, v tr
  • es  confitar
  • fr  confire

<Procediments culinaris>

Definició
Coure un aliment submergit en oli o en un altre greix a temperatura molt suau, de manera que s'estovi sense agafar color.
confitar confitar

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  confitar, v tr
  • es  confitar
  • fr  confire
  • en  preserve, to

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Definició
Conservar els aliments mitjançant la substitució del suc natural per una solució concentrada de sucre, en el cas de la fruita, o mitjançant la cocció lenta en un greix animal o vegetal que fa de medi de conservació, en el cas de la carn i el peix.
confitar confitar

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  confitar, v tr
  • es  confitar
  • fr  confire
  • en  preserve, to

<Veterinària i ramaderia > Bromatologia>

Definició
Conservar els aliments mitjançant la substitució del suc natural per una solució concentrada de sucre, en el cas de la fruita, o mitjançant la cocció lenta en un greix animal o vegetal que fa de medi de conservació, en el cas de la carn i el peix.