Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "convit" dins totes les àrees temàtiques

ànec confitat ànec confitat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec confitat
  • es  pato confitado
  • fr  canard confit
  • it  anatra confit
  • en  pickled duck
  • de  eingelegte Ente

<Plats a la carta. Carn>

ànec confitat amb panses i pinyons ànec confitat amb panses i pinyons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec confitat amb panses i pinyons
  • es  pato confitado con pasas y piñones
  • fr  canard confit aux raisins secs et aux pignons
  • it  anatra confit con uva passa e pinoli
  • en  pickled duck with raisins and pine nuts
  • de  eingelegte Ente mit Rosinen und Pinienkernen

<Plats a la carta. Carn>

ànec confitat amb peres i vi ranci ànec confitat amb peres i vi ranci

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec confitat amb peres i vi ranci
  • es  pato confitado con peras y vino rancio
  • fr  canard confit aux poires et au vin rance
  • it  anatra confit con pere e vino rancido
  • en  pickled duck with pears and mellow wine
  • de  eingelegte Ente mit Birnen und Firnewein

<Plats a la carta. Carn>

ànec de Barbaria rostit amb salsa de tòfones i alls confitats ànec de Barbaria rostit amb salsa de tòfones i alls confitats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec de Barbaria rostit amb salsa de tòfones i alls confitats
  • es  pato de Barbarie asado con salsa de trufas y ajo confitado
  • fr  canard de Barbarie rôti à la sauce aux truffes et à l'ail confit
  • it  anatra muta arrosto con salsa di tartufi e aglio confit
  • en  roast musk duck with pickled garlic and truffle sauce
  • de  gebratene Barberie-Ente mit Trüffelsauce und eingelegtem Knoblauch

<Plats a la carta. Carn>

acònit acònit

<Disciplines de suport > Etnobotànica farmacèutica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  acònit, n m
  • ca  escanyallops, n m sin. compl.
  • ca  napel, n m sin. compl.

<Disciplines de suport > Etnobotànica farmacèutica>

Definició
Gènere de plantes de la família de les ranunculàcies, herbàcies i vivaces, de flors zigomorfes, blaves, blanques o grogues que s'apleguen en inflorescències vistoses.

Nota

  • L'espècie més representativa del gènere, per a la qual hom reserva sovint el nom d'acònit, és el matallops (Aconitum napellus). De les plantes d'aquest gènere hom n'extreu una tintura o extret.
aliment confitat aliment confitat

<Productes alimentaris sòlids>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  aliment confitat, n m
  • es  alimento confitado
  • fr  aliment confit
  • en  candied food

<Indústria > Indústria alimentària > Aliments sòlids > Productes alimentaris sòlids>

amanida amb bolets confitats amanida amb bolets confitats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb bolets confitats
  • es  ensalada con setas confitadas
  • fr  salade aux champignons confits
  • it  insalata ai funghi confit
  • en  salad with pickled mushrooms
  • de  Salat mit eingelegten Pilzen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida amb encenalls de foie-gras, bolets confitats i vinagreta agredolça de codonyat amanida amb encenalls de foie-gras, bolets confitats i vinagreta agredolça de codonyat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb encenalls de foie-gras, bolets confitats i vinagreta agredolça de codonyat
  • es  ensalada con virutas de foie gras, setas confitadas y vinagreta agridulce de dulce de membrillo
  • fr  salade aux copeaux de foie gras, aux champignons confits et à la vinaigrette aigre-douce de cotignac
  • it  insalata con scaglie di foie gras, funghi confit e vinaigrette agrodolce alla cotognata
  • en  salad with foie gras shavings, pickled mushrooms and quince preserve bittersweet vinaigrette
  • de  Salat mit Foie-Gras-Streifen, eingelegten Pilzen und süßsaurer Quittenkäsevinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida d'ànec confitat amb pinyons i panses amanida d'ànec confitat amb pinyons i panses

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'ànec confitat amb pinyons i panses
  • es  ensalada de pato confitado con piñones y pasas
  • fr  salade de canard confit aux pignons et aux raisins secs
  • it  insalata d'anatra confit con pinoli e uva passa
  • en  pickled duck salad with pine nuts and raisins
  • de  Salat mit eingelegtem Entenfleisch, Pinienkernen und Rosinen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida d'enciams variats amb bolets, llagostins i tomàquet confitat amanida d'enciams variats amb bolets, llagostins i tomàquet confitat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'enciams variats amb bolets, llagostins i tomàquet confitat
  • es  ensalada de lechugas variadas con setas, langostinos y tomate confitado
  • fr  salade de laitues variées aux champignons, aux crevettes et à la tomate confite
  • it  insalata di lattughe miste con funghi, mazzancolle e pomodoro confit
  • en  salad of assorted lettuces with mushrooms, prawns and tomato preserve
  • de  bunte Blattsalate mit Pilzen, Garnelen und eingelegten Tomaten

<Plats a la carta. Entrants i amanides>