Cercaterm
Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública.
Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).
Resultats per a la cerca "corral" dins totes les àrees temàtiques
<Gastronomia > Plats a la carta>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca ànec de pagès amb puré de castanyes, moniatos i naps
- es pato de corral con puré de castañas, boniatos y nabos
- fr canard de basse-cour à la purée de marrons, aux patates douces et aux navets
- it anatra genuina con purè di castagne, patate americane e rape
- en free-range duck with chestnuts purée, sweet potatoes and turnips
- de Landente mit Püree aus Kastanien, Süßkartoffeln und Rüben
<Plats a la carta. Carn>
<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.
Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.
- ca animal de corral, n m
- es animal de corral
- en caged animal
<Agricultura. Ramaderia. Pesca>
<Gastronomia > Plats a la carta>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca arròs amb ceps, tòfona i rovell d'ou de corral
- es arroz con setas de Burdeos, trufa y yema de huevo de corral
- fr riz aux cèpes, à la truffe et au jaune d'oeuf
- it riso con funghi porcini, tartufo e tuorlo d'uovo
- en rice with wild mushrooms, truffle and egg yolk
- de Reis mit Steinpilzen, Trüffel und Eidotter
<Plats a la carta. Arrossos>
<Esport > Atletisme > Curses populars>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de les curses populars [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/215/>
- ca assignació de calaixos de sortida, n f
- es asignación de cajones de salida, n f
- fr gestion des sas de départ, n f
- it griglia di assegnazione, n f
- en start corral assignment, n
- en starting corral assignment, n
<Curses populars > Organització>
Definició
Nota
- Normalment, a cada calaix de sortida li correspon un determinat color de dorsal.
<03 Atletisme > Curses populars>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010-2023. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/114>
- ca assignació de calaixos de sortida, n f
- es asignación de cajones de salida, n f
- fr gestion des sas de départ, n f
- it griglia di assegnazione, n f
- en start corral assignment, n
- en starting corral assignment, n
<Esport > 03 Atletisme > Curses populars>
Definició
Nota
- Normalment, els corredors assignats a un mateix calaix de sortida porten el mateix color de dorsal.
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.
- ca aviram, n m
- es avería
- es averío
- es aves de corral
- fr volaille
- en poultry
<Veterinària i ramaderia > Ramaderia>
Definició
<03 Atletisme > Curses populars>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010-2023. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/114>
- ca calaix de sortida, n m
- es cajón de salida, n m
- fr sas de départ, n m
- it griglia di partenza, n f
- en start corral, n
- en starting corral, n
<Esport > 03 Atletisme > Curses populars>
Definició
<Esport > Atletisme > Curses populars>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de les curses populars [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/215/>
- ca calaix de sortida, n m
- es cajón de salida, n m
- fr sas de départ, n m
- it griglia di partenza, n f
- en start corral, n
- en starting corral, n
<Curses populars > Curses>
Definició
<Lleure > Espectacles>

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.
- ca corral de prova, n m
- es tentadero
<Lleure > Espectacles>
Definició
<Gastronomia > Plats a la carta>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.
Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.
Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>
- ca ou de corral escumat amb Parmentier de botifarra negra i creïlla
- es huevo de corral con Parmentier de butifarra negra y patata
- fr oeuf de basse-cour poché au Parmentier de boudin noir et de pomme de terre
- it uovo di gallina ruspante in camicia con Parmentier di sanguinaccio e patata
- en poached free-range egg with Parmentier of blood sausage and potato
- de pochiertes Ei vom Freilaufhuhn mit Blutwurst-Kartoffel-Parmentier
<Plats a la carta. Entrants i amanides>