Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "creient" dins totes les àrees temàtiques

absència d'efecte estrogènic (anomalia morfològica) absència d'efecte estrogènic (anomalia morfològica)

<Ciències de la salut > Anatomia patològica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'un assessorament dut a terme pel TERMCAT per validar la versió catalana del subconjunt d'Anatomia Patològica de SNOMED CT, en curs d'elaboració pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

  • ca  absència d'efecte estrogènic (anomalia morfològica)
  • en  No estrogen effect present (morphologic abnormality)
  • cod  73122003

<Anatomia patològica (SNOMED CT)>

absorció de costos absorció de costos

<Economia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, procedeix de l'obra següent:

ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA. Portal terminològic valencià [en línia]. València: Acadèmia Valenciana de la Llengua, 2023.
<http://www.avl.gva.es/lexicval/ptv>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  absorció de costos, n f
  • es  absorción de costes
  • fr  méthode du coût de revient complet
  • en  absorption costing

<Economia>

Definició
Atribució, als productes fabricats durant un període, de tots els costos tant variables com semivariables, fixos i indirectes en què s'ha incorregut.
això podria impedir que s'instal·lés una part de l'aplicació això podria impedir que s'instal·lés una part de l'aplicació

<TIC > Informàtica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia i fraseologia dels productes informàtics [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2019. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/123>

  • ca  això podria impedir que s'instal·lés una part de l'aplicació
  • en  this may prevent a portion of your application from being installed

<Localització > Fraseologia>

amanida cruixent de formatge brie amb carbassó amanida cruixent de formatge brie amb carbassó

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida cruixent de formatge brie amb carbassó
  • es  ensalada crujiente de queso brie con calabacín
  • fr  salade croustillante de fromage brie à la courgette
  • it  insalata croccante di formaggio brie con zucchine
  • en  brie cheese crunchy salad with courgette
  • de  knackiger Salat mit Brie und Zucchini

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de blat de moro cruixent i fumats amanida de blat de moro cruixent i fumats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de blat de moro cruixent i fumats
  • es  ensalada de maíz crujiente y ahumados
  • fr  salade de maïs croustillant et de fumés
  • it  insalata di granturco croccante e affumicati
  • en  crunchy sweetcorn and smoked ingredients salad
  • de  Salat mit knusprigem Mais und Räucherprodukten

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de créixens amanida de créixens

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de créixens
  • es  ensalada de berros
  • fr  salade de cressons
  • it  insalata di crescioni
  • en  watercress salad
  • de  Brunnenkressesalat

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de créixens amb carpaccio de bacallà i vinagreta de tòfona amanida de créixens amb carpaccio de bacallà i vinagreta de tòfona

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de créixens amb carpaccio de bacallà i vinagreta de tòfona
  • es  ensalada de berros con carpaccio de bacalao y vinagreta de trufa
  • fr  salade de cresson au carpaccio de morue et sa vinaigrette à la truffe
  • it  insalata di crescione con carpaccio di baccalà e vinaigrette di tartufo
  • en  watercress salad with cod carpaccio and a truffle vinaigrette
  • de  Brunnenkressesalat mit Carpaccio vom Stockfisch und Trüffelvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de créixens amb formatge fresc amanida de créixens amb formatge fresc

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de créixens amb formatge fresc
  • es  ensalada de berros con queso fresco
  • fr  salade de cresson au fromage frais
  • it  insalata di crescione con formaggio fresco
  • en  watercress salad with fresh cheese
  • de  Brunnenkressesalat mit Frischkäse

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge brie cruixent amb vinagreta de fruita seca amanida de formatge brie cruixent amb vinagreta de fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge brie cruixent amb vinagreta de fruita seca
  • es  ensalada de queso brie crujiente con vinagreta de frutos secos
  • fr  salade de fromage brie croustillant à la vinaigrette de fruits secs
  • it  insalata di formaggio brie croccante con vinaigrette ai frutti secchi
  • en  crunchy brie cheese salad with dried fruits and nuts vinaigrette
  • de  Salat mit knusprigem Brie und Trockenfrüchtevinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatges i bacó cruixent amanida de formatges i bacó cruixent

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatges i bacó cruixent
  • es  ensalada de quesos y beicon crujiente
  • fr  salade de fromages et de bacon croustillant
  • it  insalata di formaggi e pancetta affumicata croccante
  • en  cheeses and crunchy bacon salad
  • de  Salat mit Käse und knusprigem Speck

<Plats a la carta. Entrants i amanides>