Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "crem��s" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia a les cremes amb urea al·lèrgia a les cremes amb urea

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a les cremes amb urea, n f
  • ca  al·lèrgia a les cremes amb carbamida, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a les cremes que contenen carbamida, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a les cremes que contenen urea, n f sin. compl.
  • en  urea creams allergy, n
  • cod  294165000

<Al·lergologia>

arròs cremós amb bolets i crosta de formatge parmesà arròs cremós amb bolets i crosta de formatge parmesà

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb bolets i crosta de formatge parmesà
  • es  arroz cremoso con setas y corteza de queso parmesano
  • fr  riz crémeux aux champignons et à la crôute de fromage parmesan
  • it  riso cremoso con funghi e crosta di parmigiano
  • en  creamy rice with mushrooms and Parmesan cheese crust
  • de  cremiger Reis mit Pilzen und Parmesanrinde

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds
  • es  arroz cremoso con setas y espárragos verdes
  • fr  riz crémeux aux champignons et aux asperges vertes
  • it  riso cremoso con funghi ed asparagi verdi
  • en  creamy rice with mushrooms and green asparagus
  • de  cremiger Reis mit Pilzen und grünem Spargel

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb ceps i colomí arròs cremós amb ceps i colomí

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb ceps i colomí
  • es  arroz cremoso con setas de Burdeos y pichón
  • fr  riz crémeux aux cèpes et au pigeonneau
  • it  riso cremoso con funghi porcini e colombella
  • en  creamy rice with wild mushrooms and pigeon
  • de  cremiger Reis mit Steinpilzen und Täubchenfleisch

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb crestes de gall arròs cremós amb crestes de gall

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb crestes de gall
  • es  arroz cremoso con crestas de gallo
  • fr  riz crémeux aux crêtes de coq
  • it  riso cremoso con creste di gallo
  • en  creamy rice with cock's combs
  • de  cremiger Reis mit Hahnenkämmen

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb verdures, ametlles i formatge parmesà arròs cremós amb verdures, ametlles i formatge parmesà

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb verdures, ametlles i formatge parmesà
  • es  arroz cremoso con verduras, almendras y queso parmesano
  • fr  riz crémeux aux légumes, aux amandes et au fromage parmesan
  • it  riso cremoso con verdure, mandorle e parmigiano
  • en  creamy rice with vegetables, almonds and Parmesan cheese
  • de  cremiger Reis mit Gemüse, Mandeln und Parmesan

<Plats a la carta. Arrossos>

bacallà amb cremós de formatge i llavors de gira-sol torrades bacallà amb cremós de formatge i llavors de gira-sol torrades

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb cremós de formatge i llavors de gira-sol torrades
  • es  bacalao con cremoso de queso y pipas de girasol tostadas
  • fr  morue au fromage crémeux et ses graines de tournesol grillées
  • it  baccalà con cremoso di formaggio e semi tostati
  • en  cod with creamy cheese and toasted sunflower seeds
  • de  Stockfisch mit cremigem Käse und gerösteten Kernen

<Plats a la carta. Peix i marisc>

camaròptera de pit cremós camaròptera de pit cremós

<Zoologia > Ocells>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  camaròptera de pit cremós, n f
  • es  camaróptera pechileonada
  • fr  camaroptère à poitrine fauve
  • en  tawny-breasted camaroptera
  • de  Torobogenflügel
  • nc  Camaroptera toroensis
  • nc  Camaroptera chloronota toroensis alt. sin.

<36.075 Ocells > Passeriformes > Cisticòlids>

colibrí cremós colibrí cremós

<Zoologia > Ocells>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  colibrí cremós, n m
  • es  colibrí ante
  • fr  colibri trompeur
  • en  buffy hummingbird
  • de  Zimtbrustkolibri
  • nc  Leucippus fallax

<11.08 Ocells > Caprimulgiformes > Troquílids>

colom imperial cremós colom imperial cremós

<Zoologia > Ocells>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  colom imperial cremós, n m
  • es  dúcula amarillenta
  • fr  carpophage jaunâtre
  • en  yellowish imperial-pigeon
  • de  Gelbe Kaiserfruchttaube
  • nc  Ducula subflavescens
  • nc  Ducula spilorrhoa subflavescens alt. sin.

<09.01 Ocells > Columbiformes > Colúmbids>