Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "crem�s" dins totes les àrees temàtiques

alcohol de cremar alcohol de cremar

<Disciplines de suport > Química>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  alcohol de cremar, n m

<Disciplines de suport > Química>

Definició
Alcohol desnaturalitzat utilitzat com a combustible.
all cremat all cremat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  all cremat
  • es  ajo quemado (plato típico de la cocina marinera)
  • fr  ail brûlé (plat typique de la cuisine de marins)
  • it  aglio fritto (piatto tipico della cucina marinara)
  • en  burnt garlic (a typical fishermen's dish)
  • de  gebrannter Knoblauch

<Plats a la carta. Peix i marisc>

al·lèrgia a les cremes amb urea al·lèrgia a les cremes amb urea

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia a les cremes amb urea, n f
  • ca  al·lèrgia a les cremes amb carbamida, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a les cremes que contenen carbamida, n f sin. compl.
  • ca  al·lèrgia a les cremes que contenen urea, n f sin. compl.
  • en  urea creams allergy, n
  • cod  294165000

<Al·lergologia>

alum cremat alum cremat

<.FITXA MODIFICADA>, <Dermatologia>, <Farmacologia>, <Gastroenterologia>, <Disciplines de suport > Química>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  alum cremat, n m
  • es  alumbre quemado, n m

<.FITXA MODIFICADA>, <Dermatologia>, <Farmacologia>, <Gastroenterologia>, <Disciplines de suport > Química>

Definició
Sulfat doble de potassi i alumini anhidre, obtingut escalfant l'alum comú a 200°C. Pólvores blanques, estíptiques, que absorbeixen humitat de l'aire. És emprat com a astringent.
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics de l'Institut d'Estudis Catalans, procedeix de l'obra següent:

SOCIETAT CATALANA D'ESTUDIS JURÍDICS. Diccionari jurídic [en línia]. 13a ampl. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans. Societat Catalana d'Estudis Jurídics, 2023.
<https://cit.iec.cat/obresx.asp?obra=DJC>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  amb escreix, adv
  • ca  sobradament, adv sin. compl.
  • es  con creces

<Dret>

Definició
Més del que és necessari o suficient.

Nota

  • Àmbit: Inespecífic
  • Ex.: Ens pensàvem que no cobraríem el deute, però ens han tornat els diners amb escreix.

    Ex.: Un cop acabat el període de prova, et podem dir que l'has superat sobradament.

    [És incorrecte emprar amb aquest sentit l'adverbi sobrerament.]
arròs cremós amb bolets i crosta de formatge parmesà arròs cremós amb bolets i crosta de formatge parmesà

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb bolets i crosta de formatge parmesà
  • es  arroz cremoso con setas y corteza de queso parmesano
  • fr  riz crémeux aux champignons et à la crôute de fromage parmesan
  • it  riso cremoso con funghi e crosta di parmigiano
  • en  creamy rice with mushrooms and Parmesan cheese crust
  • de  cremiger Reis mit Pilzen und Parmesanrinde

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds
  • es  arroz cremoso con setas y espárragos verdes
  • fr  riz crémeux aux champignons et aux asperges vertes
  • it  riso cremoso con funghi ed asparagi verdi
  • en  creamy rice with mushrooms and green asparagus
  • de  cremiger Reis mit Pilzen und grünem Spargel

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb ceps i colomí arròs cremós amb ceps i colomí

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb ceps i colomí
  • es  arroz cremoso con setas de Burdeos y pichón
  • fr  riz crémeux aux cèpes et au pigeonneau
  • it  riso cremoso con funghi porcini e colombella
  • en  creamy rice with wild mushrooms and pigeon
  • de  cremiger Reis mit Steinpilzen und Täubchenfleisch

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb crestes de gall arròs cremós amb crestes de gall

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb crestes de gall
  • es  arroz cremoso con crestas de gallo
  • fr  riz crémeux aux crêtes de coq
  • it  riso cremoso con creste di gallo
  • en  creamy rice with cock's combs
  • de  cremiger Reis mit Hahnenkämmen

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs cremós amb verdures, ametlles i formatge parmesà arròs cremós amb verdures, ametlles i formatge parmesà

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb verdures, ametlles i formatge parmesà
  • es  arroz cremoso con verduras, almendras y queso parmesano
  • fr  riz crémeux aux légumes, aux amandes et au fromage parmesan
  • it  riso cremoso con verdure, mandorle e parmigiano
  • en  creamy rice with vegetables, almonds and Parmesan cheese
  • de  cremiger Reis mit Gemüse, Mandeln und Parmesan

<Plats a la carta. Arrossos>