Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "croada" dins totes les àrees temàtiques

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ASSOCIACIÓ UNESCO PER AL DIÀLEG INTERRELIGIÓS. Diccionari de religions [en línia]. Barcelona: TERMCAT. Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/193/>

  • ca  croada, n f

<Religions > Cristianisme>

Definició
Cadascuna de les expedicions militars promogudes pel cristianisme occidental, generalment des del Vaticà, durant l'edat mitjana amb l'objectiu inicial de conquerir Terra Santa, que era en poder dels musulmans, o de defensar-hi la presència cristiana.

Nota

  • Terra Santa és el marc geogràfic on va néixer, viure i morir Jesucrist, que correspon als actuals territoris de Palestina i Israel. Les croades van tenir lloc entre els segles XI i XIII. Participar-hi era vist com una manera de redimir i expiar els pecats. El terme croada es va aplicar també a altres guerres que es van lliurar en el continent europeu generalment amb l'objectiu de frenar l'avenç dels musulmans, però també contra heretgies en el si del cristianisme (per exemple, la croada contra els càtars). Les croades constitueixen un episodi controvertit en la història del cristianisme.