Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "cuit" dins totes les àrees temàtiques

arrossera arrossera

<Utillatge de cuina>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  arrossera, n f
  • es  arrocera, n f
  • es  olla arrocera, n f
  • fr  autocuiseur de riz, n m
  • fr  cuiseur à riz, n m
  • fr  cuiseur de riz, n m
  • fr  cuit-riz, n m
  • fr  rizeuse, n f
  • en  rice cooker, n
  • en  rice steamer, n
  • de  Reiskocher, n m
  • zh  电饭锅, n
  • zh  diànfànguō, n

<Utillatge de cuina>

Definició
Aparell en forma d'olla, generalment elèctric, destinat a la cocció de l'arròs, que funciona amb molt poca aigua, aprofitant el vapor que s'hi condensa.

Nota

  • 1. La majoria d'arrosseres són elèctriques, però també n'hi de gas i per a microones.
  • 2. La denominació xinesa diànfànguō fa referència, específicament, a l'arrossera elèctrica.
besuc obert i cuit pel dors besuc obert i cuit pel dors

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  besuc obert i cuit pel dors
  • es  besugo a la espalda
  • fr  dorade fendue et cuite sur la peau
  • it  pagello aperto e cotto sul dorso
  • en  split open sea bream cooked on its back
  • de  Seebrasse offen und am Rücken gebacken

<Plats a la carta. Peix i marisc>

biquini de formatge de cabra, pinya tropical i pernil cuit biquini de formatge de cabra, pinya tropical i pernil cuit

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  biquini de formatge de cabra, pinya tropical i pernil cuit
  • es  biquini de queso de cabra, piña y jamón cocido
  • fr  biquini de fromage de chèvre, d'ananas et de jambon cuit (sandwich chaud de pain de mie)
  • it  biquini al formaggio di capra, ananas e prosciutto cotto (toast)
  • en  goat cheese, pineapple and boiled ham biquini (toasted sandwich)
  • de  Biquini mit Ziegenkäse, Ananas und Kochschinken (Toast)

<Plats a la carta. Pa amb tomàquet, entrepans i sandvitxos>

brindis còmic brindis còmic

<Lleure > Espectacles>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  brindis còmic, n m
  • es  brindis cómico, n m
  • fr  bien-cuit, n m
  • fr  mise en boîte, n f
  • en  roast, n

<Lleure > Espectacles>

Definició
Espectacle de reconeixement a un invitat d'honor cèlebre, especialment un programa de televisió, durant el qual un humorista el converteix en objecte de bromes i insults que ell accepta amb bon humor per fer riure l'audiència.
carré de cabrit a la brasa carré de cabrit a la brasa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carré de cabrit a la brasa
  • es  carré de cabrito a la brasa
  • fr  carré de chevreau cuit sur la braise
  • it  carré di capretto alla brace
  • en  charcoal-grilled rack of kid
  • de  Rippenstück vom Zickel vom Rost

<Plats a la carta. Carn>

conill a la graella amb torrada d'allioli conill a la graella amb torrada d'allioli

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  conill a la graella amb torrada d'allioli
  • es  conejo a la parrilla con tostada de alioli
  • fr  lapin cuit au gril et sa tranche de pain grillée à l'ailloli
  • it  coniglio alla griglia con fetta di pane tostata all'allioli (maionese all'aglio)
  • en  grilled rabbit with allioli toast (garlic mayonnaise)
  • de  Kaninchen vom Grill mit geröstetem Brot mit Allioli (Knoblauchmayonnaise)

<Plats a la carta. Carn>

corball a la planxa o al forn amb patates corball a la planxa o al forn amb patates

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  corball a la planxa o al forn amb patates
  • es  corvallo a la plancha o al horno con patatas
  • fr  corb grillé ou cuit au four, accompagné de pommes de terre
  • it  ombrina alla piastra o al forno con le patate
  • en  grilled or baked brown meagre with potatoes
  • de  Schattenfisch vom Blech oder aus dem Ofen mit Kartoffeln

<Plats a la carta. Peix i marisc>

cuit -a cuit -a

<Indústria > Indústria de la pell>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  cuit -a, adj
  • es  curtido

<Indústria > Indústria de la pell>

Definició
Dit del cuir que ja està adobat.
esput cuit esput cuit

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Otorrinolaringologia>, <Pneumologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  esput cuit, n m

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Otorrinolaringologia>, <Pneumologia>

Definició
Esput purulent de les etapes finals de laringitis i bronquitis.
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears, procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS. SERVEI LINGÜÍSTIC. GABINET DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la construcció: català-castellà-francès-anglès-alemany. 2a ed. rev. Palma: Universitat de les Illes Balears. Servei Lingüístic, 2008. (LB; 3)
ISBN 84-7632-842-7
<http://slg.uib.cat/gt/publicacions/?contentId=202168>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pel Gabinet de Terminologia del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  fang cuit, n m
  • es  barro cocido
  • fr  terre cuite
  • en  baked clay
  • en  fired clay
  • de  gebrannter Ton

<Construcció>