Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessiteu més informació, us podeu adreçar al Servei de Consultes (cal que us hi registreu prèviament).

 

Resultats per a la cerca "esbalmar" dins totes les àrees temàtiques

aplanar aplanar

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  aplanar, v tr
  • es  espalmar
  • fr  aplatir

<Procediments culinaris > Tractament dels productes > Preparació>

Definició
Copejar una peça de carn o de peix amb un estri adequat per aprimar-la uniformement.
despalmar despalmar

<Transports > Transport marítim>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  despalmar, v tr
  • ca  espalmar, v tr sin. compl.
  • es  despalmar
  • es  espalmar
  • fr  espalmer
  • en  grave, to

<Transports > Transport marítim>

Definició
Netejar el fons d'una embarcació i enseuar-lo perquè navegui més lleugera i més de pressa.