Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "esc��rrer" dins totes les àrees temàtiques

escórrer escórrer

<Imatge personal > Perruqueria. Estètica>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ESTÉVEZ, Miquel Àngel; RUBIRALTA, Joan. Vocabulari de perruqueria i bellesa. 2a ed. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, 1988. 75 p.
ISBN 84-393-0865-5

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  escórrer, v tr
  • es  escurrir
  • fr  essorer
  • en  drain, to

<Imatge personal > Perruqueria>

Definició
Treure l'aigua dels cabells després de rentar-los.
escórrer escórrer

<Indústria > Indústria de la pell>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  escórrer, v tr
  • es  escurrir

<Indústria > Indústria de la pell>

Definició
Sotmetre una pell a l'acció d'una màquina per a treure-li aigua.
escórrer escórrer

<Indústria > Indústria tèxtil > Confecció>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  escórrer, v tr
  • es  deshacer
  • en  to unravel

<Indústria > Indústria tèxtil > Confecció>

Definició
Desfer els punts d'un teixit estirant el fil.
escórrer escórrer

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  escórrer, v tr
  • es  escurrir
  • fr  égoutter
  • en  drain, to

<Procediments culinaris > Tractament dels productes > Filtratges>

Definició
Fer córrer i sortir el líquid d'un recipient o d'un aliment fins a l'esgotament.
màquina d'escórrer màquina d'escórrer

<Indústria > Indústria de la pell>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  màquina d'escórrer, n f
  • es  máquina de escurrir

<Indústria > Indústria de la pell>

Definició
Màquina amb uns corrons cilíndrics a través dels quals passa la pell per a esprémer-la i treure-li l'aigua.

Nota

  • Actualment s'hi han adaptat mecanismes hidràulics per millorar-ne el rendiment i la qualitat.
màquina d'escórrer màquina d'escórrer

<Maquinària de la pell>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  màquina d'escórrer, n f
  • es  máquina de escurrir
  • fr  machine à essorer
  • en  samming machine
  • en  sammying machine

<Indústria > Indústria de la pell > Maquinària de la pell>

plat d'escórrer plat d'escórrer

<Utillatge de cuina>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  plat d'escórrer, n m

<Utillatge de cuina>

Definició
Plat gran i profund ple de forats per a escórrer els aliments després de rentar-los.
taulell d'escórrer taulell d'escórrer

<Utillatge de cuina>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  taulell d'escórrer, n m

<Utillatge de cuina>

Definició
Taulell lleugerament inclinat cap a la pica, amb la superfície acanalada, sobre el qual es col·loquen els plats per a escórrer.