Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "esqueixar" dins totes les àrees temàtiques

esqueixar esqueixar

<Gastronomia > Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

BLANCO GONZÁLEZ, Juli; PAPIÓ AZNAR, Francesc; VILÀ MIQUEL, Lluís Ignasi. Diccionari de procediments culinaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2006. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/>

  • ca  esqueixar, v tr
  • es  desmigar

<Procediments culinaris > Tractament dels productes > Trossejament>

Definició
Trossejar un aliment fibrós amb els dits, en tires i en el sentit de les fibres.
esqueixar esqueixar

<Procediments culinaris>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  esqueixar, v tr
  • ca  esguellar, v tr sin. compl.
  • es  cascar, v tr
  • es  chascar, v tr

<Procediments culinaris>

Definició
Tallar les patates a trossos amb un ganivet sense arribar al final del tall i fent palanca amb el ganivet perquè s'acabi de trencar, de manera que deixin anar el midó.