Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "esquitxar" dins totes les àrees temàtiques

amagrir amagrir

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  amagrir, v tr
  • es  esquilmar, v tr
  • fr  appauvrir, v tr
  • fr  épuiser, v tr
  • en  impoverish (to), v tr

<Enginyeria forestal>

amanida d'escarola amb bacallà esqueixat i taronja amanida d'escarola amb bacallà esqueixat i taronja

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'escarola amb bacallà esqueixat i taronja
  • es  ensalada de escarola con bacalao desmigado y naranja
  • fr  salade de scarole à la morue effilochée et à l'orange
  • it  insalata di scarola con baccalà sfilacciato e arancia
  • en  escarole salad with shredded salt cod and orange
  • de  Endiviensalat mit zerstoßenem Stockfisch und Orangen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de favetes amb bacallà esqueixat amanida de favetes amb bacallà esqueixat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de favetes amb bacallà esqueixat
  • es  ensalada de habitas con bacalao desmigado
  • fr  salade de fèves fines à la morue effilochée
  • it  insalata di favette con baccalà sfilacciato
  • en  salad of baby broad beans with shredded salt cod
  • de  Salat mit jungen Saubohnen und zerstoßenem Stockfisch

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bacallà esqueixat amb favetes, tomàquet natural i oli d'oliva bacallà esqueixat amb favetes, tomàquet natural i oli d'oliva

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà esqueixat amb favetes, tomàquet natural i oli d'oliva
  • es  bacalao desmigado con habitas, tomate natural y aceite de oliva
  • fr  morue effilochée aux fèves fines, à la tomate naturelle et à l'huile d'olive
  • it  baccalà sfilacciato con favette, pomodoro naturale e olio d'oliva
  • en  shredded salt cod with baby broad beans, natural tomato and olive oil
  • de  zerstoßener Stockfisch mit jungen Saubohnen, Tomaten und Olivenöl

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bacallà esqueixat amb tomàquet bacallà esqueixat amb tomàquet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà esqueixat amb tomàquet
  • es  bacalao desmigado con tomate
  • fr  morue effilochée à la tomate
  • it  baccalà sfilacciato con pomodoro
  • en  shredded salt cod with tomato
  • de  zerstoßener Stockfisch mit Tomate

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bacallà esqueixat arrebossat bacallà esqueixat arrebossat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà esqueixat arrebossat
  • es  bacalao desmigado rebozado
  • fr  morue effilée panée
  • it  baccalà sfilacciato impanato
  • en  shredded salt cod in batter
  • de  panierter zerstoßener Stockfisch

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bescuitar bescuitar

<Indústria > Indústria alimentària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.

  • ca  bescuitar, v tr
  • es  bizcochar

<Indústria > Indústria alimentària>

Definició
Recoure el pa perquè es conservi millor.
bledes saltades amb mongetes blanques i bacallà esqueixat bledes saltades amb mongetes blanques i bacallà esqueixat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bledes saltades amb mongetes blanques i bacallà esqueixat
  • es  acelgas salteadas con alubias blancas y bacalao desmigado
  • fr  blettes sautées aux haricots blancs et à la morue effilochée
  • it  bietole saltate con cannellini e baccalà spezzettato
  • en  sautéed chard with white kidney beans and shredded salt cod
  • de  sautierter Mangold mit weißen Bohnen und zerstoßenem Stockfisch

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

cadira d'esquiar cadira d'esquiar

<Esport > Esports d'hivern. Neu>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ANDORRA. SERVEI DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de la neu. Barcelona: Enciclopèdia Catalana: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2001. 348 p. (Diccionaris de l'Enciclopèdia. Diccionaris Terminològics)
ISBN 84-412-0880-8; 84-393-5538-6

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  cadira d'esquiar, n f
  • es  silla de esquiar
  • fr  siège ski
  • fr  ski-siège
  • en  sit-ski

<Neu i esports d'hivern > Esports d'hivern > Esquí alpí>

Definició
Cadira que persones discapacitades de les extremitats inferiors utilitzen per a esquiar.
cadira d'esquiar cadira d'esquiar

<17 Esports d'hivern > 01 Esquí > 01 Esquí alpí>, <25 Esports adaptats>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari general de l'esport [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010-2023. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/114>

  • ca  cadira d'esquiar, n f
  • es  silla de esquiar, n f
  • fr  siège ski, n f
  • fr  ski-siège, n f
  • en  sit-ski, n

<Esport > 17 Esports d'hivern > 01 Esquí > 01 Esquí alpí>, <Esport > 25 Esports adaptats>

Definició
Cadira utilitzada per esquiadors discapacitats de les extremitats inferiors per a esquiar.

Nota

  • Són cadires d'esquiar el biesquí i l'uniesquí.