Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "ferrat" dins totes les àrees temàtiques

acàlef cresp acàlef cresp

<Zoologia > Invertebrats no artròpodes>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  acàlef cresp, n m
  • ca  medusa ou ferrat, n f
  • ca  born soreller (balear), n m sin. compl.
  • ca  gerretera (balear), n f sin. compl.
  • es  medusa huevo frito, n f
  • fr  méduse oeuf au plat, n f
  • it  cassiopea mediterranea, n f
  • en  fried egg jellyfish, n
  • en  Mediterranean jellyfish, n
  • nc  Cotylorhiza tuberculata

<Zoologia > Invertebrats no artròpodes>

Definició
Medusa grossa endèmica del mar Mediterrani, amb una ombrel·la en forma de disc blanc d'un màxim de 35 cm de diàmetre i el centre convex de color groc o ataronjat, un gran nombre de tentacles molt curts de color violeta o blavós a l'extrem per zoonosi, que sovint es desplaça en grans bancs acompanyada de peixos petits que es refugien sota l'ombrel·la.

Nota

  • Els acàlefs cresps o meduses ou ferrat són només lleument urticants i no representen cap perill per als humans.
bistec a la milanesa, puré de patates, arròs i ou ferrat bistec a la milanesa, puré de patates, arròs i ou ferrat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bistec a la milanesa, puré de patates, arròs i ou ferrat
  • es  bistec a la milanesa, puré de patatas, arroz y huevo frito
  • fr  bifteck à la milanaise, purée de pommes de terre, riz et oeuf sur le plat
  • it  fettina alla milanese, purè di patate, riso e uovo fritto
  • en  steak milanese, mashed potatoes, rice and fried egg
  • de  Mailänder Steak, Kartoffelpüree, Reis und Spiegelei

<Plats a la carta. Plats combinats>

bistec de vedella a la planxa, amanida verda, ou ferrat i patates fregides bistec de vedella a la planxa, amanida verda, ou ferrat i patates fregides

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bistec de vedella a la planxa, amanida verda, ou ferrat i patates fregides
  • es  bistec de ternera a la plancha, ensalada verde, huevo frito y patatas fritas
  • fr  bifteck de veau grillé, salade verte, oeuf sur le plat et frites
  • it  fettina di vitello alla piastra, insalata verde, uovo fritto e patate fritte
  • en  grilled veal steak, green salad, fried egg and chips
  • de  Kalbssteak vom Blech, grüner Salat, Spiegelei und Pommes frites

<Plats a la carta. Plats combinats>

bistec de vedella a la planxa, ou ferrat i patates fregides bistec de vedella a la planxa, ou ferrat i patates fregides

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bistec de vedella a la planxa, ou ferrat i patates fregides
  • es  bistec de ternera a la plancha, huevo frito y patatas fritas
  • fr  bifteck de veau grillé, oeuf sur le plat et frites
  • it  fettina di vitello alla piastra, uovo fritto e patate fritte
  • en  grilled veal steak, fried egg and chips
  • de  Kalbssteak vom Blech, Spiegelei und Pommes frites

<Plats a la carta. Plats combinats>

bistec de vedella amb ou ferrat, patates fregides i amanida bistec de vedella amb ou ferrat, patates fregides i amanida

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bistec de vedella amb ou ferrat, patates fregides i amanida
  • es  bistec de ternera con huevo frito, patatas fritas y ensalada
  • fr  bifteck de veau, oeuf sur le plat, frites et salade
  • it  fettina di vitello con uovo fritto, patate fritte e insalata
  • en  veal steak with fried egg, chips and salad
  • de  Kalbssteak mit Spiegelei, Pommes frites und Salat

<Plats a la carta. Plats combinats>

bistec de vedella, ou ferrat i guarnició bistec de vedella, ou ferrat i guarnició

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bistec de vedella, ou ferrat i guarnició
  • es  bistec de ternera, huevo frito y guarnición
  • fr  bifteck de veau, oeuf sur le plat et garniture
  • it  bistecca di vitello, uovo fritto e contorno
  • en  veal steak, fried egg and garnish
  • de  Kalbssteak, Spiegelei und Beilage

<Plats a la carta. Plats combinats>

bistec de vedella, patates fregides, tomàquet a la planxa i ou ferrat bistec de vedella, patates fregides, tomàquet a la planxa i ou ferrat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bistec de vedella, patates fregides, tomàquet a la planxa i ou ferrat
  • es  bistec de ternera, patatas fritas, tomate a la plancha y huevo frito
  • fr  bifteck de veau, frites, tomate grillée et oeuf sur le plat
  • it  bistecca di vitello, patate fritte, pomodoro alla piastra e uovo fritto
  • en  veal steak, chips, grilled tomato and fried egg
  • de  Kalbssteak, Pommes frites, gegrillte Tomaten und Spiegelei

<Plats a la carta. Plats combinats>

bistec, ou ferrat, tomàquet i patates fregides bistec, ou ferrat, tomàquet i patates fregides

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bistec, ou ferrat, tomàquet i patates fregides
  • es  bistec, huevo frito, tomate y patatas fritas
  • fr  bifteck, oeuf sur le plat, tomate et frites
  • it  fettina, uovo fritto, pomodoro e patate fritte
  • en  steak, fried egg, tomato and chips
  • de  Steak, Spiegelei, Tomate und Pommes frites

<Plats a la carta. Plats combinats>

botifarra, mongetes, ou ferrat i pebrots verds botifarra, mongetes, ou ferrat i pebrots verds

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra, mongetes, ou ferrat i pebrots verds
  • es  butifarra, judías, huevo frito y pimientos verdes
  • fr  botifarra, haricots, oeuf sur le plat et poivrons verts (longue saucisse de porc catalane)
  • it  botifarra, fagioli, uovo fritto e peperoni verdi (grossa salsiccia di maiale catalana)
  • en  botifarra, beans, fried egg and green peppers (large Catalan pork sausage)
  • de  Botifarra, Bohnen, Spiegelei und grüner Paprika (große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Plats combinats>

broqueta, croquetes, ou ferrat, calamars a la romana i patates fregides broqueta, croquetes, ou ferrat, calamars a la romana i patates fregides

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  broqueta, croquetes, ou ferrat, calamars a la romana i patates fregides
  • es  pincho, croquetas, huevo frito, calamares a la romana y patatas fritas
  • fr  brochette, croquettes, oeuf sur le plat, calmars à la romaine et frites
  • it  spiedino, crocchette, uovo fritto, calamari infarinati e fritti e patate fritte
  • en  brochette, croquettes, fried egg, squids in batter and chips
  • de  Spieß, Kroketten, Spiegelei, im Teigmantel frittierte Tintenfischringe und Pommes frites

<Plats a la carta. Plats combinats>