harira de sèmola
harira de sèmola
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA. Tastets de cuina amaziga [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/311>
- ca harira de sèmola, n f
- ca tahrirt de sèmola, n f
- zgh taḥrirt n iwzan
- tfng ⵜⴰⵃⵔⵉⵔⵜ ⵏ ⵉⵡⵣⴰⵏ
<Gastronomia amaziga > Ramadà>
Definició
Brou obtingut de la cocció en aigua de verdures, tomàquet, espècies i sèmola de blat o ordi.
Nota
- La designació catalana habitual és harira, forma adaptada a partir de l'àrab, que és la llengua a través de la qual s'ha vehiculat el terme internacionalment. La denominació en amazic és taḥrirt (tahrirt en adaptació al català).