Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  sommelier, n m, f
  • es  sommelier
  • es  sumiller
  • fr  sommelier
  • en  sommelier
  • en  wine butler
  • en  wine waiter

<Gastronomia > Restauració>

Definició
Persona experta en la degustació i el consum de vins, que s'ocupa de seleccionar els vins i, en general, d'elaborar la carta de vins i altres begudes del restaurant o de l'establiment on ofereix els seus serveis, de tenir cura de l'emmagatzematge i la conservació dels vins al celler i d'aconsellar els clients sobre el vi més apropiat per a l'ocasió o per al menú que volen prendre.

Nota

  • L'àmbit professional d'un sommelier inclou també la crítica de vins, la divulgació del món del vi, l'assessorament a empreses o botigues, i també la realització de tasts de vins o de presentacions.