col xinesa
col xinesa
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca col xinesa, n f
- es col china
- es pe-tsai
- fr chou chinois
- fr chou de Shanton
- fr pé-tsaï
- it cavolo cinese
- pt couve chinesa
- en celery cabbage
- en Chinese cabbage
- en napa
- en pe-tsai
- zh báicài
- zh dàbáicài
- nc Brassica campestris var. pekinensis
- nc Brassica rapa var. pekinensis
<Agricultura > Horticultura>, <Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
Definició
Hortalissa de la família de les crucíferes, originària de l'Àsia, de fulles allargades, dentades i lleugerament arrugades, de color verd clar, disposades en forma de cabdell oblong, amb el limbe que es prolonga fins a la base del pecíol, alat, blanc i molt desenvolupat, la qual és especialment utilitzada en la cuina xinesa.