Back to top
astigmatisme irregular astigmatisme irregular

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2016. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant semestralment, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Per obtenir més informació sobre el projecte es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  astigmatisme irregular, n m

<Malalties i síndromes>, <Oftalmologia>

Definició
Aquell en què en un meridià o en més d'un la curvatura no és constant; o bé la progressió entre màxima i mínima curvatura entre els meridians principals no és progressiva; o bé els meridians de màxima i mínima no són perpendiculars entre si; amb la qual cosa les diferents parts d'un mateix meridià tenen diferent poder refringent. Es tracta d'un astigmatisme adquirit, i sol ésser secundari a algun tipus de patologia corneal.