Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de física [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/149/>
La negreta de determinats termes en l'interior de definicions i notes indica que la consulta d'aquests termes en la seva fitxa pròpia permet completar o ampliar el significat de la definició o la nota en què apareixen.

Per problemes tecnològics de representació, s'han suprimit en part o per complet algunes notes del producte original. Aquests casos es poden consultar complets a l'edició en línia.

  • ca  escala de Richter, n f
  • es  escala de Richter
  • fr  échelle de Richter
  • en  Richter scale

<Física > Física de la Terra i de l'espai > Geofísica>

Definició
Escala de magnitud sísmica en què la magnitud sísmica és mesurada com el logaritme decimal de la màxima amplitud de les ones internes detectada pel sismògraf, dividida pel període corresponent de l'ona, amb factors de correcció que inclouen la distància a l'epicentre.

Nota

  • 1. L'escala de Richter constitueix una mesura instrumental de l'energia alliberada al focus d'un terratrèmol. 2. L'escala de Richter va ser originàriament proposada per C. F. Richter l'any 1935 per a calcular la magnitud de terratrèmols locals a Califòrnia enregistrats en un tipus específic de sismògraf, motiu pel qual a vegades s'utilitza la denominació escala de magnitud local per a fer referència a l'escala de Richter.