Back to top
cistellet farcit xinès cistellet farcit xinès

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  cistellet farcit xinès, n m
  • ca  shaomai [zh], n m sin. compl.
  • es  cestita rellena al vapor, n f
  • es  shaomai, n m
  • fr  shaomai, n m
  • en  pork dumpling, n
  • en  shumai, n
  • en  siumai, n
  • zh  烧卖, n
  • zh  shāomài, n

<Alimentació>

Definició
Peça de pasta de la cuina xinesa en forma de cistell petit, elaborada amb farina de blat i aigua i farcida amb una barreja de carn de porc, gambes i verdura, que es consumeix cuita al vapor.

Nota

  • La denominació shaomai correspon a la forma destonalitzada de shāomài, denominació xinesa transcrita segons el sistema pinyin.