Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  cresta xinesa, n f
  • ca  jiaozi [zh], n m sin. compl.
  • es  empanadilla al vapor, n f
  • es  jiaozi, n m
  • fr  jaozi, n m
  • fr  jiaozi, n m
  • it  jiaozi, n m
  • en  Chinese dumpling, n
  • en  jaozi, n
  • en  jiaozi, n
  • zh  饺子, n
  • zh  jiǎozi ·, n

<Alimentació>

Definició
Peça de pasta de la cuina xinesa en forma de cresta, elaborada amb farina de blat i aigua i farcida amb una barreja de carn, generalment de porc, i verdura, que es consumeix bullida, al vapor o fregida i generalment acompanyada de salsa de soia.

Nota

  • 1. Les crestes xineses també es farceixen de vedella, pollastre, gambes o peix. La verdura sol ser, bàsicament, col xinesa i porradell.
  • 2. La denominació jiaozi correspon a la forma destonalitzada de jiǎozi, denominació xinesa transcrita segons el sistema pinyin.