Back to top
farcellet de brou xinès farcellet de brou xinès

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  farcellet de brou xinès, n m
  • ca  xiaolongbao, n m sin. compl.
  • es  hatillo al vapor, n m
  • es  xialongbao, n m
  • fr  xiaolongbao, n m
  • en  xiaolongbao, n
  • zh  小笼包, n
  • zh  xiǎolóngbāo ·, n

<Alimentació>

Definició
Peça de pasta de la cuina xinesa en forma de farcellet, elaborada amb farina de blat i aigua i farcida de gelatina de brou i carn, generalment de porc, que es consumeix cuita al vapor.

Nota

  • La denominació xiaolongbao correspon a la forma destonalitzada de xiǎolóngbāo, denominació xinesa transcrita segons el sistema pinyin.