Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  xopsuei, n m
  • es  chapsui, n m
  • es  chapsuí, n m
  • es  chop suey, n m
  • fr  chop soui, n m
  • fr  chop suey, n m
  • fr  chopsoui, n m
  • fr  chopsuey, n m
  • pt  chop suey, n m
  • en  chop suey, n
  • de  Chopsuey, n n
  • zh  砸碎, n
  • zh  zásuì, n

<Gastronomia>

Definició
Plat de la cuina xinesa consistent en una barreja saltada de soia germinada, bolets, bambú, verdures diverses tallades a la juliana i trossets de carn, o, de vegades, trossets de marisc, que se sol servir amb arròs i salsa de soia.