Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2018. (Diccionaris en Línia)
'http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/183/'
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  falç del cervell, n f
  • ca  falç major, n f sin. compl.
  • ca  mediastí cerebral, n m sin. compl.

<Anatomia > Òrgans i sistemes>, <Neurologia>

Definició
Prolongació de la superfície interna de la duramàter cranial en forma d'envà sagital i medià, interposat entre els dos hemisferis cerebrals. L'aspecte recorda molt exactament l'instrument de tall, el nom del qual se li dona. La vora inferior correspon a la cara superior del cos callós i conté, en el seu gruix, el si longitudinal inferior.