Back to top
encefalitis russa vernoestival encefalitis russa vernoestival

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2018. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  encefalitis russa vernoestival, n f
  • ca  encefalitis dels llenyataires, n f sin. compl.
  • ca  encefalitis russa de primavera-estiu, n f sin. compl.
  • ca  encefalitis vernal, n f sin. compl.
  • ca  encefalitis vernoestival, n f sin. compl.

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Microbiologia i patologia infecciosa>, <Neurologia>

Definició
Encefalitis epidèmica russa causada per un arbovirus (un flavivirus) i transmesa per paparres (Ixodes persulcatus i I. ricinus), bé que el contagi també pot ésser per via digestiva (ingestió de carn o de llet d'animals afectats). Alguns autors consideren que aquesta malaltia i l'encefalitis centreeuropea són dos subtipus (l'oriental i l'occidental, respectivament) d'una mateixa entitat.