ecogastronomia
ecogastronomia
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Terminologia de les tendències alimentàries [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2020. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/284>
- ca ecogastronomia, n f
- ca menjar lent, n m
- es comida lenta, n f
- es ecogastronomía, n f
- fr écogastronomie, n f
- it ecogastronomia, n f
- it slow food, n m
- en ecogastronomy, n
- en slow food, n
<Tendències alimentàries>
Definició
Corrent que promou el plaer de menjar de manera sana i variada, la gastronomia tradicional basada en productes artesans, sobretot ecològics, de temporada i de proximitat, i també la preservació del patrimoni alimentari local.
Nota
- L'ecogastronomia va néixer a Itàlia al final de la dècada dels 80 de segle XX, i és promoguda per una organització internacional anomenada Slow Food.