Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  epidèmia, n f
  • ca  malaltia epidèmica, n f
  • es  enfermedad epidémica, n f
  • es  epidemia, n f
  • fr  épidémie, n f
  • en  epidemic, n

<.FITXA REVISADA 2018>, <Medicina preventiva, epidemiologia i salut pública>, <Microbiologia i patologia infecciosa>

Definició
Malaltia infecciosa, accidental i transitòria, que es propaga a un gran nombre de persones d'un territori o una regió determinats.

Nota

  • En les epidèmies, la propagació pot ser per contacte directe, a través del malalt, o per contacte indirecte, mitjançant vectors o objectes contaminats. A causa de la manca de coneixements mèdics i d'higiene, les epidèmies van delmar sistemàticament la població mundial durant molts segles.

    La denominació epidèmia està formada a partir de epi- i del grec demos 'gent'.