Back to top
esteatosi hepàtica esteatosi hepàtica

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  esteatosi hepàtica, n f
  • ca  fetge gras, n m sin. compl.
  • es  esteatosis hepática, n f
  • fr  stéatose hépatique, n f
  • en  fatty liver, n

<.FITXA REVISADA 2018>, <Ciències de la salut > Semiologia>, <Endocrinologia i nutrició>, <Gastroenterologia>

Definició
Esteatosi que té lloc en el fetge per acumulació d'àcids grassos al citoplasma i als mitocondris dels hepatòcits.

Nota

  • L'esteatosi hepàtica es pot produir per causes diverses: consum d'alcohol, anèmia, hipòxia, malnutrició, hepatotoxicitat. També es pot donar en pacients que prenen antiretrovirals del tipus inhibidors de transcriptasa inversa anàlegs de nucleòsids (ITIAN).

    La denominació fetge gras es fa servir en contextos poc especialitzats.