Back to top
malaltia minoritària malaltia minoritària

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  malaltia minoritària, n f
  • ca  malaltia rara, n f
  • es  enfermedad poco común, n f
  • es  enfermedad rara, n f
  • fr  maladie rare, n f
  • en  rare disease, n

<.FITXA REVISADA 2018>, <Malalties i síndromes>

Definició
Malaltia d'etiologia diversa, generalment d'origen genètic, greu, crònica i sovint degenerativa, que té una prevalença baixa.

Nota

  • La baixa prevalença de les malalties minoritàries (establerta per la Unió Europea en un màxim de 5 casos cada 10.000 habitants) les converteix en malalties òrfenes.

    Les denominacions malaltia minoritària i malaltia rara tenen contextos d'ús diferents, ja que malaltia minoritària té un ús preferent en un àmbit menys tècnic, per exemple, entre els afectats mateixos i en les actuacions de salut pública, i malaltia rara té un ús preferent en la comunitat científica.