Back to top
carcinoma basocel·lular carcinoma basocel·lular

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2019. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  carcinoma basocel·lular, n m
  • ca  basalioma, n m sin. compl.
  • es  carcinoma basocelular, n m
  • fr  carcinome basocellulaire, n m
  • en  basal cell carcinoma, n

<.FITXA REVISADA 2018>, <Dermatologia>, <Oncologia i radioteràpia>

Definició
Carcinoma cutani derivat de cèl·lules similars a les basals, produït per l'acció repetida dels raigs ultraviolats, que només causa metàstasi en casos excepcionals.

Nota

  • El carcinoma basocel·lular es manifesta clínicament per una sobreelevació de la pell amb formacions perlades a la perifèria i ulceració central, amb evolució en general lenta.