Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  dacquoise [fr], n f
  • es  dacquoise, n f
  • fr  dacquoise, n f
  • en  dacquoise, n

<Gastronomia > Postres>

Definició
Pastís consistent en dues o tres planxes de pa de pessic fet a base de clares d'ou, farina d'ametlla i sucre de llustre, de vegades també amb avellana, coco o pistatxo barrejat, separades per capes de crema de mantega perfumada, que se serveix fred.

Nota

  • 1. La dacquoise és originària de la ciutat gascona de Dacs, a la regió de Nova Aquitània (França).
  • 2. La denominació dacquoise també es refereix a la planxa de pa de pessic que forma la base del pastís i que es fa servir de base per a altres pastissos, com per exemple, la bavaresa o la ganache, a les quals aporta un toc cruixent.