Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  julivert, n m
  • es  perejil
  • fr  persil
  • en  parsley
  • nc  Petroselinum crispum

<.FITXA MODIFICADA>, <Endocrinologia i nutrició>, <Disciplines de suport > Etnobotànica farmacèutica>

Definició
Planta herbàcia biennal, de la família de les umbel·líferes, de 40 a 80 cm d'alçada, conreada i rarament subespontània entre les pedres i al peu dels murs de zones rurals, les fulles de la qual són molt emprades com a condiment. Les fulles i els fruits, en decuit o infusió, i les arrels en decuit, tenen virtuts aperitives, diürètiques, digestives i remineralitzants, i han estat emprats també com a emmenagogs. De les llavors, hom obté l'oli de julibert (apiol oficinal).